Dontu: S-a aprobat alocarea de 20 de milioane de lei pentru soseaua de centura a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Preşedintele executiv al PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu a anunţat, joi seara, că în comisiile de buget finanţe s-a aprobat un amendament la bugetul de stat, depus de el, de alocare de fonduri pentru şoseaua de centură a Sucevei.

„S-a aprobat un amendament formulat de mine prin care s-a suplimentat cu 20 de milioane de lei alocarea pentru şoseaua de centură a municipiului Suceava. Cu aceşti bani centura ocolitoare a Sucevei ar putea fi finalizată în 2015”, a declarat Donţu.dontu

Necesarul estimat pentru finalizarea lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei este de circa 80 de milioane de lei, iar prin proiectul legii bugetului pentru 2015 a fost alocată suma de 5 milioane de lei.

Copreşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a acuzat, marţi, că în proiectul de buget pentru anul 2015 suma alocată pentru şoseaua de centură reprezintă doar cinci la sută din necesar.

 

„În ritmul acesta, se va termina în 20 de ani”, a spus Flutur.

 

El a declarat că va susţine, în plen, argumentat, alocarea întregii sume necesare pentru ca şoseaua de centură a municipiului Suceava să fie finalizată în cursul anului viitor.

Totodată, el a menţionat că pentru o investiţie finalizată în proporţie de 90 la sută este periculos să nu se aloce fonduri pentru darea în exploatare întrucât, în caz contrar, se degradează lucrările deja făcute.

 

Liderul liberal sucevean a menţionat că alături de colegii săi parlamentari din partid a depus 64 de amendamente la Legea bugetului între care şi asigurarea finanţării modernizării drumului european E85 de la Roman la Siret, studiu de fezabilitate pentru autostrada Nord-Sud, Siret-Suceava-Bucureştu, finanţarea îndiguirilor în zonele cu risc la inundaţii pe râurile Moldova, Suceava şi Bistriţa şi afluenţii lor, dar şi pentru cadastru gratuit sau finalizarea unor lucrări la infrastructura şcolară.

Proiectul de lege pentru bugetul de stat pe 2015 a fost aprobat, joi seara, în Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senatului cu doar trei  voturi împotrivă şi o abţinere.


Intră acum și în grupul de