Baisanu catre clasa politica: „Ii rog pe cei care au crezut ori mai cred ca mai au Romania in buzunarul de la spate al pantalonilor, sa plece”


Intră acum și în grupul de

Copreşedintele PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, a transmis un mesaj întregii clase politice care, în opinia sa, trebuie să conştientizeze, cu atât mai mult acum, cu ocazia depunerii jurământului noului preşedintele al României, Klaus Iohannis, că a venit vremea “să ieşim din şablonul luptei politice sterile, în care unii câştigă, iar alţii pierd nişte alegeri, nişte scaune, nişte posturi”.

“România nu trebuie să se mai limiteze la lupta unora, foarte puţini, pentru Putere. Ţara noastră are nevoi şi trebuie să aibă şi idealuri.

Îi rog, deci, pe cei care au crezut ori mai cred că mai au România în buzunarul de  la spate al pantalonilor, să plece. Să plece din Guvern, din Parlament, din Consiliile Judeţene, din Primării, pentru că idealurile neamului românesc nu îi mai cuprind”,  este îndemnul lansat de parlamentarul liberal.

Alexandru Baisanu

Băişanu consideră că onoarea, şi nu DNA, trebuie să restructureze partidele şi clasa politică.

“Deci faceţi pasul în spate, faceţi-l şi aveţi, rogu-vă credinţa că poporul acesta are suficiente resurse pentru a umple <<golul>> lăsat.

Curăţenie şi decenţă pentru că România nu mai are nevoie de voi. România are nevoie de temelie, de structură şi piloni de susţinere pentru o construcţie care să dăinuiască!

Multă amărăciune şi zbatere în şi spre nicăieri se vede, se aude în fiecare ungher al sufletelor noastre, iar faptele sunt pe măsura haosului devenit aproape firescul minţilor noastre.

 Cineva trebuie să pună prima cărămidă! De această dată nu acolo unde a căzut săgeata, din cauză de soartă, întâmplare ori arc, ci în urma unor analize aspre, dar corecte şi corectoare pentru ca ţara aceasta şi neamul românesc au nevoie de judecata dreaptă, de un sistem de valori şi de axe clare de dezvoltare!

 România pluteşte în derivă! Există în noi un soi de eroism al derivei pemanente, o formă de sacrificiu etern în numele salvării permanente de la nimic din ceea ce trebuia făcut acum câteva zeci de ani şi pe care am preferat să nu-l facem, încât azi toate energiile noastre se consumă doar pe căutarea vinovaţilor şi a curenţilor trecători, dar salvatori doar până mâine şi nu pentru a căuta şi găsi pământul, iar mai apoi să-ncepem – în sfârsit, să zidim!

 Cârpim de câteva zeci de ani la pânze, astupăm găuri şi punem în atele vâslele cu atâta râvnă încât nu mai avem timp să construim şi să sa ducem la bun sfârşit  nimic! Suntem cei mai buni în a repara ceea ce nu am construit niciodată încât cu amărăciune mă întreb uneori dacă suntem cu adevărat o naţie, un popor, dacă avem istorie şi nu doar ani, sute, mii care au trecut peste noi şi doar atât!?

 Şi totuşi cineva trebuie să înceapă şi nu doar, trebuie să şi termine ce a început!”, susţine copreşedintele PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu.


Intră acum și în grupul de