Dontu: „Practic, prin aceasta propunere se micsoreaza vacanta parlamentara cu o luna”. Vezi la ce se refera senatorul PSD


Intră acum și în grupul de

Ovidiu Dontu profilO propunere de modificare a calendarului sesiunilor parlamentare ce presupune reducerea vacanţei parlamentare cu o lună, a fost depusă, luni, la secretariatul Comisiei de revizuire a Constituţiei de către senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Comisiei juridice din Senat.

Potrivit parlamentarului social-democrat sucevean, care este şi membru al Comisiei de revizuire a Constituţiei, este vorba despre o propunere de modificare a alineatului 1 din articolului 66 din Constituţie, prin care prima sesiune parlamentară să înceapă la 15 ianuarie şi să se încheie la data de 15 iulie, iar cea de-a doua sesiune parlamentară să înceapă la data de 1 septembrie şi să se încheie în 31 decembrie.

„Practic, prin această propunere se micşorează vacanţa parlamentară cu o lună. E o propunere echilibrată pentru că există şi o activitate în teritoriu care este foarte importantă pentru un proces legislativ mai aproape de cetăţean”, a mai precizat senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu.


Intră acum și în grupul de