Mai multi mineri din Crucea care au iesit la pensie reclama ca li s-a calculat o pensie mai mica decat ar fi trebuit


Intră acum și în grupul de

Mai mulţi mineri din Crucea care au ieşit la pensie în prima parte a anului trecut au reclamat senatorului PSD Neculai Bereanu, membru al Comisiei de muncă din Senat, că pensiile care li se acordă în urma activităţii depuse sunt mai mici decât cele care le primesc colegi ai lor.

Bereanu a declarat, marţi, că la finele anului trecut un grup de pensionari din zona minieră Crucea i-au reclamat că li s-au calculat eronat pensiile.

bereanu5

Ei susţin că la ieşirea la pensie ar fi trebuit să aibă un venit similar cu cel al altor colegi ce au ieşit la pensie în situaţii similare, dar că diferenţa între pensiile pe care le primesc şi cele care ei consideră că trebuie să le primească sunt semnificative.

Senatorul PSD a mai spus că pensionarii-mineri i-au spus că s-ar fi calculat pensiile după două formule de calcul, ceea ce a determinat ca lor să li se ofere o pensie mai mică.

Totodată, reclamanţii i-au spus că s-au adresat Casei Judeţene de Pensii Suceava care le-a răspuns că pensiile lor, au fost calculate corect şi că au fost îndrumaţi spre Ministerul Muncii pentru a sesiza situaţia.

„Ca membru în Comisia de muncă voi prezenta problema şi dosarele lor unor reprezentanţi ai Ministerului Muncii să se verifice dacă există o eventuală greşeală în calculul făcut”, a mai spus Neculai Bereanu.


Intră acum și în grupul de