Senator PSD despre posibilitatea ca Nechifor sa renunte la functia de lider PSD Suceava:Nu e o tragedie, dar mai bine ramane asa


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava Neculai Bereanu a declarat, marţi seara, în cadrul emisiunii Ora de politică de la Intermedia TV că informaţiile potrivit cărora mai mulţi preşedinţi de organizaţii judeţene PSD care îndeplinesc şi funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean, între care şi Cătălin Nechifor, ar trebui să renunţe la funcţia politică sunt încă în dezbatere.

„E o propunere”, a spus Bereanu care a arătat că această propunere, chiar dacă aparţine preşedintelui executiv Liviu Dragnea, trebuie dezbătută şi se va pune în practică doar dacă va fi acceptată de toţi.

El consideră că nu ar fi o tragedie o asemenea situaţie, dar nu este convins că această propunere ar fi bună pentru PSD.

Senatorul PSD a mai declarat că dacă sunt organizaţii la care primarul nu e şi preşedinte local al PSD, se poate ca şi la organizaţia judeţeană să nu fie neapărat preşedintele Consiliului Judeţean.

„Eu cred însă că lucrurile vor rămâne aşa. Ca preşedinte al Consiliului Judeţean e mai bine să ai şi autoritatea politică în mână”, a spus Neculai Bereanu.

Neculai Bereanu

 

Lideri din PSD care s­-au întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute în judeţul Teleorman, în prezenţa preşedintelui formaţiunii, Victor Ponta şi preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, au discutat despre reformele din partid între care şi cea propusă de Liviu Dragnea ca liderii de organizaţii PSD care deţin şi funcţia de preşedinte de partid să renunţe la funcţia de lider politic.

Potrivit site-ului stiri pe surse. ro  în ceea ce priveşte interdicţia ocupării de către o persoană, simultan, a funcţiei de preşedinte de Consiliu Judeţean şi şef al organizaţiei PSD a fost făcută şi o listă cu cei care urmează să-şi înainteze demisiile din funcţiile înalte deţinute în partid.

 

Conform sursei citate între aceştia se află şi preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor care este şi preşedinte al CJ Suceava.

 

Pe lângă Nechifor, pe presupusa listă s-ar afla Paul Stănescu – CJ Olt, Silvian Ciupercă – CJ Ialomiţa, Tiberiu Marc – CJ Sălaj, Dragoş Benea – CJ Bacău, Horia Teodorescu – CJ Tulcea, Dumitru Buzatu – CJ Vaslui şi Adrian Ţuţuianu – CJ Dâmboviţa.

 

 

 

Surse din PSD au declarat pentru NewsBucovina.ro că motivaţia ruperii legăturii între funcţia politică şi cea de şef de administraţie este pentru a fi evitate orice fel de interpretări ale intervenţiei unui şef de administraţie locală în vederea realizării unor proiecte. În cazul în care şeful de administraţie este în acelaşi timp şi lider de organizaţie de partid, se poate suspecta că acesta a făcut presiuni în calitate de lider de organizaţie politică.

 

Prin măsura ruperii legăturii între cele două funcţii, liderii PSD încearcă să-i protejeze pe şefii administraţiilor de eventuale acuzaţii.

 

 

 


Intră acum și în grupul de