Dontu: „Cat voi fi eu presedinte al PSD Suceava, domnul Ion Lungu nu va fi membru al acestui partid sau candidat al PSD la functia de primar”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul PSD Suceava

Ovidiu Dontu, senator PSD de Suceava:

„Credem ca toate partidele ar trebui sa iasa in conferinta de presa inainte de a se vota bugetul pentru a veni cu proiectele pe anul in curs. Comunicarea cu publicul si media sunt extrem de utile pentru conturarea lucurilor ce trebuie cuprinse in buget pe 2015. Toate problemele trebuie supuse dezbaterii publice.

Consider ca e nevoie de un program administrativ-cetatenesc. Eu le-am denumit obiectivele Sucevei 2015-2016. Il propunem tuturor consilierilor locali si primarului Lungu. E nevoie de el pentru ca in CL sunt trei blocuri politice. Independentii ar trebui sa isi desemneze un lider pentru a putea negocia eficient.

Trebuie sa lasam tot ce inseamna abordarea politica deoparte si vom propune programul tuturor celor din CL. Vrem reducerea costurilor cu serviciile publice.

dontu, cocris, bradatan,girigan, grosar

Daca primarul nu va reusi sa rezolve problema cainilor comunitari care sunt acum pe strazi, nu va mai avea rost sa candideze pentru ca e problema numarul 1 in oras.

Credem ca in circa o luna ramane irevocabila decizia instantelor cu privire la terenurile din zona industriala si ne putem apuca de planul realizarii parcului industrial. Pun la dispozitia autoritatilor locale toata expertiza si energia mea de a-l face si a rezolva problema locurilor de munca in oras.

Noi am identificat ca prevederea din planul de reorganizare a Termica contine o chestiune ca statia de 110 kv ar trebui luata de unul de creditori peste ordinea de preferinta. Vor sa ia esenta de acolo, aceasta statie care poate contribui la dezvoltarea viitorului parc si consilierii trebuie sa isi apare patrimoniul. Vom depune la secretarul municipului un proiect de plangere penala IN REM. Vom solicita analizarea lucrurilor care se petrec.

Unii cred ca pot opri un serviciu public cand doresc. Sunt mai multe fapte penale. sSunt lucruri care inseamna atac la patrimoniul public. Cerem consilierilor locali sa semneze plangerea penala si sa o completeze cu ce mai considera ei ca e cazul. Am impresia ca Primaria nu e parte in procesul de insolventa pentru a apara patrimoniul public.

Ar fi pentru prima data cand toti cei 23 de consilieri locali ar semna o plangere penala. Ambitia noastra e ca toti sa semneze.

Fata de 2012 cand s-au prezentat politicieni in fata electoratului, nici un partid nu mai exista. PDL nu mai exista. USL nu mai exista azi. Pentru toate aceste lucruri e nevoie de partaj in CL-uri si stoparea tuturor lucrurilor. In ce priveste conflictele din CL si CJ, voi face tot ce tine de pregatirea mea si de mine ca toate sa fie rezolvate.

Nu cred ca Virvara sa fie schimbat in sedinta de maine a CL. Nu exista notiunea de majoritate. Una e problema administrativă si alta cea politica.

Nu cred ca Ion Lungu se gandeste sa vina la PSD. Nu cred ca va fi primit la noi. In ce priveste chestiunea cu banerele, un primar independent poate alege pe cine sustine. Cat voi fi eu presedinte al PSD Suceava, dl Ion Lungu nu va fi membru al acestui partid sau candidat al PSD la functia de primar. Din convingere spun asta.

Dupa parerea mea, din cate am auzit, e vorba de baroni. Ce va pot asigura, ca la Suceava, nu avem baroni locali. Nechifor nu are nici unul dintre atributele de baron. Aici nu avem baroni locali la PSD. In judet, dezbaterea nu ar trebui facuta pe acest subiect.

Nu intentionez sa preiau conducerea PSD. Eu intentionez sa fac echipa cu Nechifor, nu sa candidez la sefia PSD. 

Componenta PDL din PNL e o piatra de moara de gatul presedintelui Iohannis. Daca isi doreste doua mandate, va trebui sa rezolve problema cu baronii PDL.”

 


Intră acum și în grupul de