Ce solutie propune liderul liberal Alexandru Baisanu la criza francului elvetian


Intră acum și în grupul de

Liderul liberalilor suceveni, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, consideră că oamenii politici ar trebui să găsească soluţii pentru explozia francului elveţian, nu soluţii populiste. “Legea insolvenţei persoanelor fizice nu trebuie adoptată la presiunea momentului şi trebuie gândită foarte bine ca să fie aplicată corect”, e de părere Băişanu.

Preşedintele PNL Suceava arătat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că sunt patru proiecte de lege privind insolvenţa persoanei fizice, dar că nici unul nu stabileşte şi infrastructura juridică prin care această lege să fie pusă în practică în mod concret.

În ceea ce priveşte criza francului elveţian, Băişanu a spus că soluţia este la Banca Naţională care ar putea ca pentru diferenţa de curs să nu mai oblige băncile să constituie provizioane şi astfel să nu mai aibă cheltuieli şi să transforme francii în lei.

„Şi cetăţenii trebuie să înţeleagă că trebuie să fie atenţi când semnează contracte şi să calculeze riscurile mai ales dacă semnează contracte de credit în moneda altei ţări”, a conchis Băişanu.

Alexandru Baisanu

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a decis, marţi, convocarea comisiei juridice pentru insolvenţa persoanei fizice, la solicitarea PNL pentru o sesiune extraordinară a Parlamentului pe această temă.

Comisia juridică a decis, miercuri, să constituie o subcomisie care să lucreze până luni la forma unui proiect de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor interesate, iar apoi membrii comisiei să înceapă dezbaterea, pe proiectul rezultat în subcomisie.


Intră acum și în grupul de