Senatorul PSD Neculai Bereanu sustine ca municipiul Campulung Moldovenesc nu s-a dezvoltat din cauza liberalilor


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava Neculai Bereanu a acuzat, joi, conducerea liberală a municipiului Câmpulung Moldovenesc pentru că nu a dezvoltat acest oraş.

El a spus într-o conferinţă de presă că în acest an Câmpulung Moldovenesc a primit de la bugetul de stat ca sume de echilibrare 8 milioane de lei, dar că l-a auzit însă pe primarul municipiului că Guvernul Ponta nu l-a susţinut niciodată.

bereanu2

„Îi amintesc domnului primar că de când suntem la guvernare, a primit sume importante de la Guvernul Ponta, iar în 2015, o altă suma mare îl ajută pentru dezvoltarea municipiului. Le amintesc câmpulungenilor că oraşul nu e dezvoltat economic pentru că mai bine de 10 ani la conducere sunt primari PNL şi consilieri locali PNL”, a spus Bereanu.

El a susţinut că de 10 ani liberalii nu au reuşit să facă nimic şi vina în totalitate pentru dezastrul economic şi social se datorează primarilor PNL din ultimele trei mandate şi în mod special consilierilor PNL şi PDL care au deţinut majoritatea tot timpul.

„Ţinând cont că prin împărţirea bugetară s-au dat sume importante pentru oraş, mi-aş dori ca noua structură bugetară să fie axată pe dezvoltarea oraşului şi cofinanţare de proiecte. Am informaţii că o parte din consilierii locali au deja pregătite proiecte în interesul lor. Sper că aceste proiecte să nu fie doar în beneficiul lor şi să meargă pentru finalizarea pârtiei de schi. Dacă va mai fi nevoie de bani, ne vom zbate să aducem de la Bucureşti. Îmi doresc să existe o decizie politică locală în acest sens la Câmpulung şi să dea bani pentru şcolile din oraş şi repararea străzilor”, a spus Bereanu.

Solicitat să precizeze la ce face referire, senatorul PSD a răspuns că ar trebui verificate hotărârile de Consiliu local în care se vor depista schimburi de terenuri aprobate pentru consilieri sau faptul că Primăria plăteşte chirie unui consilier liberal.

El a menţionat că nu a fost sesizată  Agenţia Naţională de Integritate cu privire la proiectele consilierilor locali liberali, dar că PSD va monitoriza toate acţiunile CL Câmpulung Moldovenesc.


Intră acum și în grupul de