Cum a ajuns organizaţia municipală PNL Suceava sa piardă in patru ani 1.150 de membri cotizanti


Intră acum și în grupul de

Liderul organizaţiei judeţene a fostului PNL, deputatul Alexandru Băişanu, a recunoscut, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că sub preşedinţia cumătrului său, Marius Zmău, organizaţia municipală PNL Suceava a pierdut 1.150 de membri cotizanţi, ajungând să mai aibă doar o sută de membri cu cotizaţia plătită.

Băişanu a spus că atunci când Marius Zmău a preluat organizaţia municipală Suceava a PNL, aceasta avea 1.250 de membri, iar potrivit ultimelor date primite de Biroul Judeţean al PNL Suceava, în organizaţia municipală mai sunt doar o sută de membri care au plătit cotizaţia. Astfel, în organizaţie pare că sunt mai mulţi membri în conducere decât membri de partid cotizanţi.

Liderul liberal a declarat că Marius Zmău i-a creştinat copilul şi că, în aceste condiţii, preferă să nu facă mai multe declaraţii legate de performanţa acestuia la conducerea organizaţiei municipale.

baisanu si nita la pnl (4)
Ilie Niţă, preşedinte interimar OM PNL Suceava şi Alexandru Băişanu

El a mai declarat că mandatul lui Marius Zmău la conducerea organizaţiei municipale s-a încheiat în 10 octombrie 2014, iar în 12 februarie 2015, BPJ al PNL Suceava a stabilit ca Ilie Niţă să fie noul preşedinte al organizaţiei municipale.

Băişanu a spus că a avut o discuţie privată cu Zmău privind viitorul politic al acestuia şi în PNL, fără să ofere alte detalii.

El nu a vorbit nici de rezultatele mai mult decât modeste obţinute de organizaţia municipală PNL Suceava la alegerile din această perioadă.

baisanu si nita la pnl (7)

Întrebat de ce critică acum prestaţia lui Zmău în condiţiile în care el l-a propulsat preşedinte al OM Suceava a PNL, organizaţie care a primit diplomă de excelenţă la sfârşitul anului trecut, Băişanu a explicat că diplome de excelenţă au primit toate organizaţiile din judeţ, în cadrul unei întâlniri „la o friptură şi un pahar” înainte de Crăciun şi nu conducerea organizaţiilor respective.

 

Patron al fostului magazin Casa Plus din Suceava, omul de afaceri Marius Zmău a fost ales în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Suceava a PNL, în 10 octombrie 2010 fiind astfel noul lider ales al acestui partid după ce Mihai Aurel Steiciuc (fostul preşedinte ales) a fost mazilit din funcţie de liderul judeţean Alexandru Băişanu pe motive de „trădare politică”.

 

Băişanu l-a prezentat atunci pe Zmău drept soluţia salvatoare pentru organizaţia municipală PNL Suceava, dar la scurt timp au apărut problemele personale ale lui Zmău legate de intrarea firmei sale în insolvenţă, dar şi cercetarea lui penală pentru evaziune.

Vezi aici prestaţiile lui Marius Zmău în 2011 când organiza conferinţe de presă.


Intră acum și în grupul de