Popovici(PMP) va candida la functia de presedinte al CJ Suceava. EL sustine ca seful judetului sa fie ales din randul consilierilor


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, a declarat, marţi seara, la emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV că va candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

El a spus că preşedintele organizaţiei judeţene al PMP va trebui să-şi asume această candidatură, dar a menţionat că dacă va fi un candidat mai bun, va face un pas lateral.

Liderul PMP Suceava a menţionat că are o altă strategie de dezvoltare a judeţului decât cea care a fost propusă până acum.

„Strategia judeţului eu o văd altfel”, a spus Popovici care a arătat că e nevoie în primul rând de investiţii majore în infrastructură sau de promovare turistică eficientă cu fonduri mici.

Corneliu Popovici a declarat că speră ca PMP să obţină la alegerile locale din 2016 peste 10 la sută din voturi, având ca ţintă un procent de 16-17 la sută.

Corneliu Popovici (4)

 

Liderul PMP Suceava a arătat că în aceste condiţii vor fi patru-şase consilieri judeţeni.

„E posibil ca PMP să decidă preşedintele Consiliului Judeţean. Depinde cu se vor aşeza cele două partide, PNL şi PSD”, a spus Popovici care speră ca PMP să fie partidul care va fi pe val în 2016.

Liderul PMP Suceava a mai declarat că ar fi de preferat vot indirect pentru preşedintele CJ pentru că ar fi mult mai bine întrucât acesta ar avea o atitudine corespunzătoare şi faţă de opoziţia din Consiliul Judeţean.

Popovici a spus că a fost consilier judeţean şi în perioada în care preşedintele CJ se alegea indirect, dar şi când a fost ales direct de electorat.

El a explicat că preşedintele ales din rândul consilierilor a avut dialog permanent cu opoziţia, în timp ce preşedintele ales direct, beneficiind de votul electoratului, s-a întărit prea mult şi atunci a fost întărit şi termenul de baron local.

Popovici s-a întrebat de ce nu se poate ca preşedintele Consiliului Judeţean să nu fie ales la fel ca preşedintele Camerei Deputaţilor sau al Senatului.

El a spus că întotdeauna reforma administrativă se face de la Consiliul judeţean în jos.

„Să facem reformă administrativă, dar asta să fie de sus în jos”, a spus Popovici.


Intră acum și în grupul de