Acasă Ora de politica Popovici(PMP) va candida la functia de presedinte al CJ Suceava. EL sustine...

Popovici(PMP) va candida la functia de presedinte al CJ Suceava. EL sustine ca seful judetului sa fie ales din randul consilierilor


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, a declarat, marţi seara, la emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV că va candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

El a spus că preşedintele organizaţiei judeţene al PMP va trebui să-şi asume această candidatură, dar a menţionat că dacă va fi un candidat mai bun, va face un pas lateral.



Liderul PMP Suceava a menţionat că are o altă strategie de dezvoltare a judeţului decât cea care a fost propusă până acum.

„Strategia judeţului eu o văd altfel”, a spus Popovici care a arătat că e nevoie în primul rând de investiţii majore în infrastructură sau de promovare turistică eficientă cu fonduri mici.

Corneliu Popovici a declarat că speră ca PMP să obţină la alegerile locale din 2016 peste 10 la sută din voturi, având ca ţintă un procent de 16-17 la sută.

Corneliu Popovici (4)

 

Liderul PMP Suceava a arătat că în aceste condiţii vor fi patru-şase consilieri judeţeni.

„E posibil ca PMP să decidă preşedintele Consiliului Judeţean. Depinde cu se vor aşeza cele două partide, PNL şi PSD”, a spus Popovici care speră ca PMP să fie partidul care va fi pe val în 2016.

Liderul PMP Suceava a mai declarat că ar fi de preferat vot indirect pentru preşedintele CJ pentru că ar fi mult mai bine întrucât acesta ar avea o atitudine corespunzătoare şi faţă de opoziţia din Consiliul Judeţean.

Popovici a spus că a fost consilier judeţean şi în perioada în care preşedintele CJ se alegea indirect, dar şi când a fost ales direct de electorat.

El a explicat că preşedintele ales din rândul consilierilor a avut dialog permanent cu opoziţia, în timp ce preşedintele ales direct, beneficiind de votul electoratului, s-a întărit prea mult şi atunci a fost întărit şi termenul de baron local.

Popovici s-a întrebat de ce nu se poate ca preşedintele Consiliului Judeţean să nu fie ales la fel ca preşedintele Camerei Deputaţilor sau al Senatului.

El a spus că întotdeauna reforma administrativă se face de la Consiliul judeţean în jos.

„Să facem reformă administrativă, dar asta să fie de sus în jos”, a spus Popovici.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version