Se infiinteaza Partidul Social Romanesc, sub conducerea lui Mircea Geoana. La Suceava partidul ar avea deja 500 de sustinatori


Intră acum și în grupul de

Fostul lider social democrat Mircea Geoană a anunţat, luni, că grupul de inițiativă pentru Noul Proiect Social Democrat a decis înființarea Partidului Social Românesc (PSR)

„Astăzi, 9 martie 2015, în cadrul sedinței săptămânale a Biroului Național de Conducere al Noului Proiect Social Democrat s-a decis înființarea unui nou partid de stânga, cu denumirea Partidul Social Românesc (PSR)” se arată într-un comunicat al acestei noi structuri politice.

Liderul organizaţiei Suceava a viitorului Partid Social Românesc este senatorul Mihai Neagu care a anunţat că în acest proiect politic în judeţul Suceava sunt aproximativ cinci-şase sute de simpatizanţi.
„Ne-am implicat să depăşim „durerile facerii” inerente de la începutul formării oricărui partid”, a spus Neagu.

mihai neagu 1
El a precizat că este membru fondator al noului partid şi că va face parte din conducerea centrală a viitoarei formaţiuni.
Neagu a mai spus că noul partid urmează să se înregistreze în baza prevederilor actuale ale Legii partidelor, care prevede că numărul minim de membri trebuie să fie de 25.000, faţă de propunerea care este acum votată în Comisia de cod electoral ce permite înfiinţarea unui partid şi cu trei membri.
Potrivit unui comunicat a Partidului Social Românesc, această formaţiune sprijină munca, creând condiții de afirmare și succes în viața fiecărui român, indiferent de locul, clasa sau grupul social din care fac parte.
„PSR va declanșa un război împotriva sărăciei, marginalizării și excluziunii sociale cu scopul declarat de a crea o noua voce și o nouă politică economică a clasei de mijloc.
PSR este dușmanul declarat al inegalităților și al efectelor negative ale polarizării sociale, cât și un aprig apărător al drepturilor angajaților din sectorul public și privat.
PSR va repune în centrul societății munca, cinstea și demnitatea ființei umane, înlocuind corupția, minciuna, impostura și pseudo-cultura, ce domină spațiul și discursul public. România are nevoie de talentul și priceperea tuturor cetățenilor români, indiferent unde trăiesc și muncesc, în țară sau în străinătate.Este un răspuns la grava deviere de la identitatea de stânga a PSD-ului condus de Victor Ponta care a decis abandoneze electoratul de stânga din România”, se arată în comunicatul citat.


Intră acum și în grupul de