Marian Petrache a impacat si capra si varza in PNL Suceava: Marius Zmau repus în funcţie, Biroul municipal PNL desfiinţat


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a soluţionat problema existentă în cadrul organizaţiei PNL Suceava după ce preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Alexandru Băişanu, a decis înlocuirea lui Marius Zmău de la conducerea organizaţiei municipale PNL şi numirea unui interimar în persoana lui Ilie Niţă şi a cerut invalidarea constituirii Comitetului executiv local al organizaţiei municipale PNL Suceava.

La secretariatul general al PNL s-a desfăşurat, luni după amiaza, o analiză a situaţiei din PNL Suceava după acuzele care au fost aduse de liderul judeţean, Alexandru Băişanu.

pnl

Liderul liberal sucevean a declarat că la întâlnire au participat membri din conducerea organizaţiei judeţene PNL Suceava şi din cea a organizaţiei municipale.

„Precizez că atitudinea domnului Petrache a fost una echilibrată, realistă, corectă, iar tot ceea ce s-a hotărât se va duce la îndeplinire întocmai şi la timp”, a spus Băişanu.

El a arătat că crearea din 5 februarie a Comitetului Executiv local al PNL Suceava a fost invalidată de secretariatul general al PNL, fapt ce atrage de la site o serie de acţiuni în organizaţia fostului PNL.

„Astfel, Marius Zmău va fi preşedinte interimar, iar împreună cu toţi membrii organizaţiei municipale, în urma unei şedinţe la întoarcerea mea la Suceava, prin consens, vom desemna un Birou municipal interimar care va avea acelaşi număr de membri ca cel care îl are organizaţia municipală a fostului PDL. După înfiinţare, acest birou interimar va fi supus aprobării Biroului Permanent Judeţean”, a spus Băişanu.

El a arătat că după ce Biroul municipal interimar al PNL Suceava va fi validat se va organiza o nouă şedinţă în cadrul căreia vor fi stabiliţi membrii fostului PNL şi Comitetul Executiv Municipal al noului PNL Suceava.

„După stabilirea acestora, decizia se va valida în BPJ, iar apoi, BPJ va propune, în cadrul Comitetului Executiv Judeţean al PNL Suceava înfiinţarea Comitetului Executiv Municipal al PNL Suceava”, a explicat Băişanu.

El a mai declarat că, în principiu, toate cele hotărâte de secretariatul general al PNL au avut menirea de a lămuri toate semnele de întrebare apărute în PNL Suceava şi de a pune organizaţia pe o direcţie de normalitate, cu respectarea statutului PNL.

pnl

Băişanu a menţionat că în calitatea sa de preşedinte al organizaţiei judeţene consideră că toate aspectele pe care le-a sesizat ca nefiind statutare au fost corecte şi că lămuririle primite în cadrul analizei cu secretarul general Marian Petrache au consfinţit acest lucru.

„Rugăm şi pe colegii din PDL să achieseze la hotărârile fostului PNL în vederea unei bune funcţionări a noului PNL”, a spus Alexandru Băişanu.

El a ţinut să precizeze că implicarea secretarului general al PNL Marian Petrache a făcut ca această situaţie să fie soluţionată corect.

„Este absolut importantă unificarea dreptei. O susţin fără echivoc şi îmi doresc o bună funcţionare a PNL. Suntem un singur partid şi trebuie să facem toate eforturile să acţionăm împreună. Nu trebuie să fie două echipe, ci una singură, a PNL”, a spus Băişanu.


Intră acum și în grupul de