Balan: In afara presedintelui Klaus Iohannis, nici unul dintre membrii Guvernului nu a luat apararea romanilor din diaspora


Intră acum și în grupul de

„<<The Romanians Are Coming>> este numai unul dintre exemplele neputinţei actualului Guvern, care se face că nu vede modul în care sunt umiliţi şi denigraţi românii noştri la unul dintre posturile de televiziune din Marea Britanie”, a apreciat vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, făcând referire la reportajul denigrator despre români difuzat de un post de televiziune din Marea Britanie.

Parlamentarul liberal a criticat Guvernul condus de Victor Ponta că i-a uitat pe românii din diaspora.

„Sucevenii, băcăuanii, botoşănenii, oltenii sau teleormănenii plecaţi din cauza traiului dificil din România sunt, astăzi, singuri printre străini, fără ca Guvernul să mişte un deget pentru a-i ajuta”, a arătat Balan, care a ţinut să sublinieze că în afara preşedintelui Klaus Iohannis, nici unul dintre membrii Guvernului nu a luat apărarea românilor din diaspora.

ioan balan

„În afara preşedintelui Iohannis, nici prim-ministrul, nici miniştrii, nici extensiile diplomaţiei din străinătate nu au luat apărarea românilor din diaspora şi nu le-au reproşat denigratorilor că poartă campanii incorecte la adresa românilor. Nu am văzut nici o reacţie oficială a autorităţilor britanice, determinată de vreo mustrare a autorităţilor române. Acest lucru dă măsura respectului pe care Guvernul Ponta îl are pentru milioanele de români care muncesc onest în străinătate şi care au grijă de familiile lor din ţară, grijă pe care Guvernul nu vrea să o aibă”, a spus Balan.

Potrivit vicepreşedintelui regional al PNL, dacă la nivelul canalelor de televiziune străine se cheltuiesc bani mulţi pentru denigrarea românilor, televiziunea publică din  România nu a depus nici un efort să facă măcar un documentar despre cum contribuie românii la prosperitatea britanicilor, a francezilor, a italienilor, a spaniolilor sau a germanilor.

„Mi-aş fi dorit ca reporterii români să le arate cetăţenilor europeni că spitalele din România nu mai au medici, în vreme ce medicii români salvează zi de zi mii de vieţi în spitalele din străinătate. Că şcolile şi universităţile româneşti duc lipsă de profesori, iar dascălii noştri instruiesc cu mare grijă studenţii din universităţile străine şi au grijă de viitorul copiilor chiar din ţările care-i denigrează pe români. Că ingineri, arhitecţi, specialişti IT sau cercetători de excepţie muncesc mult şi onest şi pe salarii mai mici decât ar fi normal tocmai pentru ca economiile Angliei, Italiei, Franţei sau Germaniei să se bucure de creştere şi prosperitate. Că sute de mii de copii cresc singuri acasă, în vreme ce părinţii lor muncesc şi 12 ore pe zi, făcând afacerile din Europa mai competitive şi mai profitabile”, a declarat Ioan Balan.

În opinia sa, Guvernul Ponta nu poate avea grijă nici de cetăţenii români din ţară şi cu atât mai puţin de cei din afara frontierelor ţării.

„Singurul lucru pe care Victor Ponta l-a putut face în mandatul său de trei ani ca prim-ministru a fost să pună taxe şi pe românii din diaspora, având neruşinarea să le ceară acestora câte 10 euro pe lună la bugetul de stat”, susţine deputatul sucevean, care consideră că Parlamentul României are datoria morală de a crea cadrul legislativ prin care, la următoarele alegeri, românii să poată alege nestingherit pentru ei şi familiile lor din ţară.


Intră acum și în grupul de