Co-preşedintele PNL Suceava, Marius Zmău, urmează să fie suspendat din funcţie după decizia BPN a PNL


Intră acum și în grupul de

Co-preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, Marius Zmău, ar urma să-şi piardă funcţia de conducere potrivit deciziei adoptate luni de conducerea naţională a PNL care a stabilit că membrii PNL care sunt trimişi în judecată vor fi suspendaţi din funcţiile din partid.

Marius Zmău este judecat din ianuarie 2014 pentru evaziune fiscală.

marius zmau

Cauza, aflată pe rolul Tribunalului Suceava a avut până acum 14 termene în care s-au discutat diverse aspecte legate de acest dosar, iar următorul termen este programat pentru 25 martie.

 

Conducerea PNL a decis ca membrii PNL care vor avea probleme în justiţie să plătească chiar cu funcţia în partid. Concret, după şedinţa Biroului Politic Naţional, liderii PNL au decis ca membrii care vor fi arestaţi preventiv sau la domiciliu sau care sunt trimişi în judecată vor fi suspendaţi din funcţiile pe care aceştia le au în partid.

 

În acelaşi timp, cei care sunt condamnaţi în primă instanţă vor fi suspendaţi din calitatea de membru al PNL, iar cei condamnaţi definitiv îşi vor pierde calitatea de membru, adică vor fi ”radiaţi” din PNL.

 

Modificările la statut vor fi înaintate Consiliului Naţional, care trebuie să dea un vot pe acest proiect pentru a deveni operative.

 

Co-preşedinţii PNL au explicat că, din momentul în care noul statut va fi aprobat şi de instanţă, noile prevederi se vor aplica inclusiv celor care au deja probleme cu legea.

 

”Nu va exista nicio excepţie. Realitatea ne constrânge să updatăm statutul conform celor întâmplate recent. Sunt lucruri care ţin de esenţa PNL. Nu vrem să facem rabat de integritate, etică, de ceea ce aşteaptă electoratul de la noi”, a adăugat Alina Gorghiu.


Intră acum și în grupul de