PSD Rădăuţi umilit în Consiliul Local de Tiberiu Maerean care şi-a salvat scaunul de primar în exerciţiu


Intră acum și în grupul de

Consilierii locali din Rădăuţi au votat, joi, ca Tiberiu Maerean să rămână în funcţia de viceprimar al municipiului cu atribuţii de primar după ce consilierii PSD Rădăuţi, care au şi majoritatea în deliberativul local, au propus înlocuirea acestuia cu consilierul Simion Sticleţ care are atribuţii de viceprimar.

Deşi lucrurile păreau tranşate şi Maerean urma să fie înlocuit după ce PSD Rădăuţi a stabilit, în două şedinţe de partid, înlocuirea acestuia şi susţinerea pentru această funcţie a lui Simion Sticleţ, la vot Maerean a avut câştig de cauză şi şi-a păstrat postul.

Tiberiu Maerean (1)

Unul dintre consilierii liberali rădăuţeni, Petru Carcalete, a declarat că opoziţia a votat pentru înlocuirea lui Maerean, mai ales că se aştepta ca în urma votului acesta să fie înlocuit în condiţiile în care majoritatea PSD ar fi trebuit să voteze pentru schimbarea din funcţie a acestuia.

„Noi, cei din opoziţie, am rămas cu gura căscată când am văzut rezultatul votului. Ei au luat o decizie în partid şi nu au respectat-o”, a spus Carcalete care crede că acest vot este o lovitură dată liderului PSD Rădăuţi, Nistor Tătar.

Tiberiu Maerean a explicat că acest vot a fost „o palmă” dată la adresa preşedintelui PSD Rădăuţi, Nistor Tătar.

El a spus că votul dat în Consiliul Local Rădăuţi prin care a fost menţinut în funcţie îl vede „roz” în timp ce alţii, probabil, îl văd negru.

„E o lovitură dată lui Nistor Tătar. Pentru mine a votat opoziţia şi o parte din colegii din PSD şi prin asta s-a dat o palmă la adresa lui Nistor Tătar. Are o atitudine incorectă faţă de mine şi faţă de rădăuţeni”, a spus Maerean care a apreciat că propunerea de înlocuire a sa din funcţie ar fi fost făcută din „interese pecuniare” ale unei părţi a elitei din municipiu.

„Dacă interesele pecuniare sunt mai presus decât interesele rădăuţenilor deja e pe un făgaş contrar legii”, a explicat Maerean.

El a menţionat că se aşteaptă să se propună sancţionarea lui pentru că nu ar fi respectat decizia PSD Rădăuţi care a votat pentru înlocuirea sa din funcţie, dar s-a întrebat care este legitimitatea celor care vor să-l sancţioneze.

Maerean a subliniat că el este membru fondator al PSD, din 1992 când s-a înfiinţat PDSR şi el era deputat, în timp ce Nistor Tătar a fost adus în PSD Rădăuţi de conducerea judeţeană a partidului în anul 2011, propulsat în funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei municipale şi desemnat candidat al partidului pentru funcţia de primar.

El consideră că cei din PSD care au cerut înlocuirea lui din funcţie nu au prezentat motive întemeiate care să susţină acest demers.

La rândul său, preşedintele PSD Rădăuţi, Nistor Tătar, a declarat că nu poate comenta acest vot în condiţiile în care în Biroul organizaţiei s-a votat cu 16 voturi pentru înlocuirea lui Maerean şi au fost doar două voturi pentru ca acesta să rămână în funcţie.

„Maerean nu a respectat hotărârea Biroului”, a spus Nistor Tătar.

El a mai arătat că poate exista şi o altă explicaţie a votului unor consilieri locali PSD, menţionând că în cursul zilei de miercuri, cinci consilieri rădăuţeni şi Tiberiu Maerean au fost chemaţi la DNA Bucureşti şi că este posibil ca unora dintre consilierii locali să li se fi făcut frică.

Nistor Tătar crede că Maerean va fi înlocuit totuşi din funcţie în condiţiile în care marţi va fi organizată o nouă şedinţă a Consiliului Local Rădăuţi.

Surse din PSD susţin că Maerean urmează să fie exclus din PSD pentru că nu a respectat decizia partidului care a votat să-i retragă sprijinul politic.

 

 


Intră acum și în grupul de