Bălan cere ministrului Transporturilor anchetă privind starea tehnică a lucrărilor la şoseaua de centură


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL Ioan Bălan a cerut ministrului Transporturilor, Ioan Rus, să verifice starea tehnică a lucrărilor la şoseaua de centură a municipiului Suceava, arătând că există pericol ca lucrările să fie afectate de alunecări.

Bălan, a arătat într-o întrebare adresată, în Parlament, ministrului Transporturilor, că dacă până acum au existat nemulţumiri legate de starea tehnică a carosabilului sau a stâlpilor pe parcursul tronsoanelor 2 şi 3, în prezent a apărut o problemă şi mai importantă care priveşte alunecările de teren la tronsonul nr.1 care intersectează DN 2.

ioan balan

El susţine că în ciuda acestei situaţii, administratorul drumului întârzie să intervină, putându-se astfel aduce prejudicii importante infrastructurii de rezistenţă a variantei de ocolire.

Parlamentarul sucevean l-a întrebat pe Ioan Rus dacă intenţionează să activeze o echipă a Corpului de control al ministerului care să investigheze motivele pentru care varianta de ocolire a municipiului Suceava nu s-a realizat în cele mai bune condiţii tehnice.

Mai mult, Ioan Bălan îl întreabă pe ministru şi ce măsuri propune ca şoseaua de centură să devină operaţională şi pentru autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone cât şi pentru traficul de marfă care în prezent este restricţionat.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, i-a răspuns parlamentarului sucevean că nu a fost încă dispusă o acţiune de control.

„Situaţiile prezentate au fost reţinute şi vor fi avute în vedere la planificarea unei astfel de acţiuni de verificare”, a menţionat ministrul Transporturilor.

Totodată, Ioan Rus arată că varianta de ocolire a municipiului Suceava urmăreşte devierea traficului de tranzit în afara municipiului Suceava şi a fost proiectată atât pentru traficul autoturismelor cât şi pentru traficul greu de marfă, fără restricţii de tonaj.


Intră acum și în grupul de