Traian Andronache este noul primar în exerciţiu al municipiului Rădăuţi


Intră acum și în grupul de

Consilierul local rădăuţean Traian Andronache a fost ales, miercuri, viceprimar cu atribuţii de primar al municipiului Rădăuţi. În favoarea acestei propuneri au votat zece consilieri locali, unul a votat împotrivă, iar opt consilieri locali s-au abţinut.

Andronachi, care a fost ales din partea UNPR, a devenit independent în baza OUG 55/2014, iar în 12 martie s-a înscris în PSD care l-a propus pentru a prelua locul lui Tiberiu Maerean, care a exercitat din septembrie 2014 atribuţiile de primar.

Iniţial, un număr de 16 consilieri locali au votat pentru înlocuirea lui Maerean din funcţia de viceprimar.

Ulterior s-a trecut la votarea noului viceprimar, fiind înscrise candidaturile lui Traian Andronachi şi Tiberiu Maerean.

În urma votului, Andronachi a obţinut nouă voturi, Maerean un singur vot, al său, un vot a fost anulat, iar opoziţia a refuzat să voteze.

S-a organizat un al doilea tur în urma căruia Andronachi a fost votat de 10 consilieri locali, iar Maerean a rămas doar cu votul său.

andronachi traian sursa facebook
andronachi traian – sursa: facebook

 

 

Tiberiu Maerean a declarat că a constatat un viciu de procedură, arătând că „domnul Simota a monitorizat procesul de vot”. Potrivit lui Maerean, consilierii locali PSD au arătat cum au votat, fapt pentru care va face plângere penală, dar şi că va cere în contencios administrativ anularea votului.

Tiberiu Maerean a mai declarat că a vrut să arate rădăuţenilor că alături de el în lupta pentru dreptate nu sunt prea mulţi aliaţi.

El a arătat că ştie că o parte dintre cei care au votat împotriva sa au fost constrânşi de conducerea PSD Rădăuţi.

De menţionat este că PSD Rădăuţi a depus, miercuri, la secretariatul Consiliului Local o adresă prin care aduce la cunoştinţă că lui Tiberiu Maerean i s-a retras sprijinu politic şi a fost exclus din PSD.

Lupta pentru câştigarea acestei funcţii pare însă fără un rezultat pe o perioadă lungă în condiţiile în care Curtea de Apel Suceava urmează să se pronunţe, miercuri, 31 martie, în privinţa dizolvării Consiliului Local Rădăuţi, decizia instanţei de fond, Tribunalul Suceava, fiind de constatare a dizolvării de drept a Consiliului Local.

 

 


Intră acum și în grupul de