Harasim şi-a negociat cu PLR funcţia de prefect de Suceava sau de director al Companiei Naţionale a Uraniului-surse


Intră acum și în grupul de

constantin harasim

Noul prefect de Suceava, Constantin Harasim, fost membru PNL şi unul dintre cei care a sprijinit în ianuarie-februarie 2012 mişcările anti PDL din faţa Prefecturii Suceava, a fost numit subprefect de Suceava tot în mai 2012, dar a fost destituit din funcţie în urmă cu un an după ce PNL a ieşit de la guvernare.

El s-a reorientat repede şi s-a alăturat „cunoscutului” om politic rădăuţean Constantin Galan, fost membru PD, deputat liberal care s-a alăturat însă grupării care susţine că liberalismul nu e în PNL ci alături de Călin Popescu Tăriceanu, care însă nu a reuşit să-şi înregistreze partidul, PLR.

constantin galan

Astfel, Harasim a reuşit să se apropie din nou de guvernare şi ar fi dorit să preia funcţia de director al Companiei Naţionale a Uraniului, în locul lui Ioan Moraru, după greva minerilor de la Crucea de la începutul lunii februarie.

El nu a fost însă numit în această funcţie, dar a reuşit, cu sprijinul lui Galan, să revină în funcţia de subprefect fiind numit săptămâna trecută de Guvern în postul din care fusese înlocuit în urmă cu un an.

Potrivit unor surse politice, în negocierile PSD cu PLR s-a stabilit însă că Harasim va trebui numit ori prefect ori director al Companiei Naţionale a Uraniului, funcţii considerate ca având aceeaşi importanţă.

Astfel, în condiţiile în care Harasim a fost numit prefect, funcţia de director general al Companiei Naţionale a Uraniului revine PSD.

Consiliul de Administraţie al CNU  a decis, luni, ca director delegat cu competenţe de director general să fie numit până la numirea unui director general să fie directorul adjunct al CNU, Constantin Adam.

El urmează să deţină această funcţie până când PSD va propune un director general pentru Compania Naţională a Uraniului, fiind luat în calcul unul dintre inginerii de la Sucursala Suceava a CNU.

Totuşi, cei din PSD Suceava nu sunt mulţumiţi cu această negociere şi consideră că PLR avea prin funcţia de subprefect în care fusese numit Harasim mult prea multă putere.

“Lucrurile nu rămân aşa”, a avertizat unul dintre liderii PSD Suceava sub protecţia anonimatului.

Un alt lider PSD Suceava crede că prin numirea lui Harasim în funcţia de prefect, organizaţia PSD Suceava a primit o lovitură chiar din partea liderului partidului şi că Victor Ponta desconsideră munca unei întregi organizaţii care a reuşit să facă cele mai bune rezultate în alegerile din 2012 şi a fost între primele organizaţii din ţară în celelalte bătălii electorale.

Surse din PNL susţin însă că mişcarea lui Victor Ponta este de a întări, pe cât se poate, aripa dizidentă a liberalilor şi să-i dea lui Călin Popescu Tăriceanu satisfacţie pentru gesturile pe care acesta le face, mai ales în privinţa problemelor pe care le au senatorii PSD privind cererile DNA.

Totodată, liberalii cred că prin această manevră, Ponta vrea să ofere unor primari liberali suceveni, cum ar fi Marius Ursaciuc sau Adrian Popoiu, motive pentru a juca la două capete, iar lui Constantin Galan să-i dea sentimentul că are forţa lui Gheorghe Flutur.

Atât Galan cât şi Harasim au aceleaşi idealuri şi cam acelaşi tip de discurs.

Vezi aici cum s-a bătut Constantin Harasim cu limba română la instalarea lui în funcţia de subprefect. Urmează marele discurs la instalarea ca prefect de Suceava.

 


Intră acum și în grupul de