Traseiştii din Consiliul Judeţean Suceava şi-au făcut grup. Din prima zi unul a şi demisionat


Intră acum și în grupul de

Consilierii judeţeni traseişti din Consiliul Judeţean Suceava au anunţat, joi, prin vocea lui Petru Preutescu, care a fost ales pe lista PPDD, dar acum e independent, că aleşii judeţeni care au ales să fie independenţi se constituie în grupul independenţilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a apreciat constituirea acestui grup format din traseiştii care s-au folosit de OUG 55/2014, care însă a fost declarată neconstituţională.

„Salut formarea acestui grup”, a spus Nechifor.

Din acest grup fac parte toţi consilierii judeţeni care au demisionat din partidele pe listele căruia au candidat, dar nu s-au înscris în alt partid, preferând să se declare independenţi.

De remarcat este că în ziua constituirii acestui grup, unul dintre cei independenţi, Tiberiu George Beldiman, care fusese ales din partea PNL pe lista USL, a demisionat din Consiliul Judeţean Suceava, locul său fiind vacantat.

Din acest grup ar urma să facă parte Mihai Artene, fost PPDD,  Bogdan Paul Boncheş, fost PDL, Mihai Creţeanu, fost PDL, Cristian Cuciureanu, fost PDL, Gheorghe Ghişovan, fost PNL, Ioan Piticari, fost PNL,  Raul-Gabriel Rotaru, fost PNL,    Mihai Sorin Voloşeniuc, fost PDL, şi Petru Preutescu, fost PPDD.

petre preutescu

Secretarul Consiliului Judeţean Suceava, Petru Tănasă, a declarat că potrivit legislaţiei, consilierii aleşi independent pot să-şi formeze grup, dacă acesta este format din minim trei aleşi judeţeni.

Întrebat dacă aceştia pot fi consideraţi aleşi independenţi în condiţiile în care ei nu au candidat ca independent ci pe listă de partid din care au demisionat, încălcând astfel Legea aleşilor locali, Tănasă a răspuns că ei au beneficiat de prevederile OUG 55/2014, care a fost declarată neconstituţională şi că se aşteaptă ca Parlamentul să decidă care sunt efectele aplicării acestei ordonanţe neconstituţionale.

El a evitat să răspundă dacă în cazul acestor consilieri judeţeni care au încălcat o lege folosindu-se de prevederile unei ordonanţe neconstituţionale se poate cere constatarea încetării mandatului pentru că nu se regăsesc, în prezent, pe lista partidului cu care au candidat în alegeri.


Intră acum și în grupul de