Partidul Verde Suceava despre depozitul de deşeuri de pe Mestecăniş: Bieţii locuitori au fost amăgiţi pentru răspunsul „da” cu un spectacol


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde filiala judeţeană Suceava afirmă cu regret că lucrările la depozitul de deşeuri de pe Mestecăniş îşi vor continua traseul.

„Realitatea este că sunt bani europeni la mijloc împreună cu „o tonă” de aprobării şi este foarte greu să întorci aşa ceva”, susţine preşedintele PV Suceava, Dan Acibotăriţă.

El arată că din punctul de vedere al verzilor suceveni vinovaţi pentru amplasarea gropii de gunoi pe Mestecăniş sunt cei care au făcut referatul de necesitate împreună cu justificarea şi bineînţeles cel care a aprobat „o asemenea ciudăţenie”.

„Nu poţi sări la gâtul actualului preşedinte de CJ Suceava, fără să nu citeşti dosarul gropii de la Mestecăniş. Acolo vei găsi toate informaţiile şi semnăturile”, susţine Acibotăriţă.

El menţionează că verzii suceveni au fost în acea zonă cu aproape doi ani în urmă şi au discutat cu oamenii din Pojorâta, dorind să afle adevărul despre situaţie.

groapa mestecaniş
Şantierul depozitului de deşeuri din Pasul Mestecăniş foto Gândul

„Dezbateri privind amplasarea gropii de gunoi au fost între autorităţi şi oamenii din comună, dar se pare că bieţii locuitori au fost amăgiţi pentru răspunsul „da” cu un spectacol, cu o promisiune, o gogoaşă, iar proiectul şi-a văzut mai departe de treabă”, a menţionat Acibotăriţă.

Lucrările la depozitul ecologic de deşeuri din Pasul Mestecăniş sunt contestate de mai multe persoane, iar ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, declara recent la Suceava că vor fi necesare modificări legislative pentru avizarea funcţionării acestui depozit.

Depozitul ecologic din Mestecăniş este construit de gigantul Bilfinger Baugesellschaft mbH în consorţiu cu o firmă românească, din Gura Humorului, Concret Construct.


Intră acum și în grupul de