Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu: Educaţia a fost inclusă în Strategia Națională de Apărare a Țării

Deputatul PNL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, salută decizia președintelui României, Klaus Iohannis, de a introduce în Noua Strategie Naţională de Apărare a Ţării, pentru perioada 2015-2019, şi un concept prioritar privind Educația.

“Documentul prezentat spre dezbatere miercuri, 10 iunie, în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), conține un subcapitol dedicat Educaţiei, structurat pe câteva direcţii de acţiune precum: stimularea cercetării ştiinţifice şi corelarea politicilor privind piaţa muncii cu cele de educaţie şi sănătate”, arată parlamentarul sucevean, subliniind că “un asemenea pas important demonstrează că există o strategie clară, o viziune exactă în ceea ce privește rolul educației în societatea românească, pe un fond al așteptărilor foarte extins”.

sanda maria ardeleanu

“Considerăm că această abordare a președintelui României în cadrul unui document fundamental pentru țara noastră este dovada că acesta poate și va media dialogul între instituțiile de resort ale statului, mediul politic și cel administrativ, sindicate, societate civilă, mediu academic, părinți, elevi, student”, a declarat Sanda-Maria Ardeleanu.

Potrivit deputatului liberal, această Nouă Strategie Naţională de Apărare a Ţării “trebuie să fie doar începutul unei abordări, corecte și sănătoase, privind domeniile care stau la baza funcționării noastre  ca națiune”.

“Nu ne mai permitem să ignorăm subfinanțarea și managementul defectuos din Educație”, a ţinut să sublinieze Sanda-Maria Ardeleanu.