Lider PNL: Candidatul PNL la preşedinţia CJ Suceava va fi stabilit prin decizie politică


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PNL pentru regiunea nord est, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că până în 15 iulie, membrii PNL pot să-şi înscrie candidaturile pentru funcţii pe care vor să candideze la alegerile locale din 2016, precizând că acestea sunt cele de primar, consilieri locali şi consilieri judeţeni.

El a spus că pentru funcţia de primar, dacă sunt mai multe candidaturi, se va face un sondaj de opinie care să stabilească cel mai bine plasat candidat, iar pentru funcţia de preşedinte de Consiliu judeţean este vorba de decizie politică.

Întrebat dacă actualul vicepreşedinte al CJ Suceava, Ilie Niţă, şi-a putut înscrie candidatura la preşedinţia CJ Suceava, aşa cum a anunţat săptămâna trecută, Bălan a spus că nu este posibil pentru că se înscriu doar candidaturi pentru lista de consilieri judeţeni.

flutur 2

El a explicat că, în baza unei decizii politice, se va stabili persoana care se va afla pe primul loc pe lista de candidaţi la Consiliul Judeţean, aceasta fiind şi persoana pe care PNL o susţine la funcţia de preşedinte al consiliului judeţean.

Bălan a spus că la Suceava, în 24 iulie se întruneşte Consiliul judeţean de coordonare la care vor participa cei 50 de primari ai PNL şi care vor decide pe cine doresc să susţină pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Actualul vicepreşedinte liberal al CJ Suceava, Ilie Niţă, a anunţat săptămâna trecută, cu Constituţia României în mână, clamând că este urmaş al Brătienilor, că şi-a depus candidatura la funcţia de preşedinte al CJ Suceava. În acea conferinţă de presă el a vorbit despre liderii liberali Gheorghe Flutur şi Ioan Bălan ca fiind duşmani ai partidului pentru că „bagă vrajba şi ura” în organizaţie şi a cerut unitate în cadrul PNL.

După această declaraţie 41 de primari PNL din judeţul Suceava i-au cerut demisia din funcţia de vicepreşedinte al CJ Suceava până în 15 iulie pentru că el nu îi reprezintă şi că este susţinut în funcţie de PSD.

Întrebat dacă Ilie Niţă va fi sancţionat, Ioan Bălan a evitat să răspundă, precizând doar că sunt în derulare proceduri în cadrul statutar al partidului.


Intră acum și în grupul de