Ioan Bălan: Nu promit că voi muta centrul Europei în Suceava, dar modernizarea Sucevei va fi de la scara fiecărui bloc


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că viziunea sa despre modernizarea Sucevei este diferită de cea care a fost implementată până acum.

„Vreau modernizarea Sucevei de la scara fiecărui bloc”, a spus Bălan într-o conferinţă de presă care consideră că fiecare sucevean trebuie să beneficieze de taxele locale pe care le plăteşte şi să simtă de la ieşirea din locuinţă că taxele sale au fost folosite corect.

Liderul liberal a arătat că a discutat cu mai mulţi cetăţeni din municipiul Suceava din diverse cartiere şi a constatat că majoritatea nu au restanţe la plata taxelor locale, dar că sunt nemulţumiţi că nu văd unde se folosesc banii lor.

El a spus că în cartierul George Enescu i s-a spus că femeile din acest cartier ştiu să poate pantofi cu toc, dar că trebuie să meargă cu opincuţe până când ajung la strada principală pentru a putea apoi să le schimbe cu pantofi cu toc.

balan harsovschi doroftei1

 

 

Bălan a spus că este important ca sucevenii să aibă un confort începând de la scara blocului în care locuiesc.

El a declarat că nu poate promite că echipa de fotbal a municipiului va intra în prima ligă, sau că se va muta centrul Europei la Suceava, dar că promisiunea lui pentru fiecare sucevean este că modernizarea oraşului va fi de la scara fiecărui bloc.

„Până acum dezvoltarea a început de la Casa Culturii, dar oamenii vor să înceapă de la ei de acasă. Banii vin de la fiecare dintre ei. Principalii contributori la bugetul local sunt sucevenii, dar nu sunt şi beneficiari”, a spus Bălan.

El a mai spus că nici în cazul falimentului Termica unde au fost date fonduri locale foarte mari nu există o vină a sucevenilor.

„Cineva e responsabil, dar nu e responsabil cetăţeanul”, a spus Bălan care a adăugat că întrebarea este de ce nu a fost pus în aplicare sistemul de recuperare şi s-a ajuns să existe datornici de 3-4 ani.

Totodată, Ioan Bălan a declarat că dacă va fi ales primar îşi propune să genereze în opinia publică sentimentul că Suceava e a sucevenilor şi ca aceştia să protejeze oraşul, să protejeze investiţiile din oraş, să fie atenţi ca oraşul să nu fie neîngrijit.

„Cel mai greu va fi să convingem fiecare sucevean că Suceava e a lui şi e proprietar Să acţioneze ca la el acasă atunci când unii rup coşurile de gunoi, că aruncă gunoi de la etaj, când distrug o bacă sau rup trandafiri. Suceava trebuie să aparţină fiecăruia dintre noi”, a spus Bălan.

El consideră că lucrurile în oraş se pot schimba şi că el nu acceptă că „nu se poate”.

„Vreau să dovedesc că sunt acea persoană care poate schimba lucrurile chiar începând de la scara blocului”, a declarat Ioan Bălan.

 

 


Intră acum și în grupul de