Balan: „CJ tratează situaţia de la Rădăuţi cu indiferenţă, prefectul face cât îi permite funcţia, iar Guvernul nu face nimic”


Intră acum și în grupul de

Deputatul Ioan Balan si consilierul local Daniel Prorociuc sustin o conferinta de presa la sediul PNL Suceava.

Ioan Balan:

„Un grup de cetateni a venit in audienta si mi-au cerut sa vorbesc despre subiect si sa fac demersuri pentru deblocarea situatiei. E vorba de Radauti si situatia dramatica de acolo. Cetatenii nu inteleg cum trebuie sa plateasca taxe si impozite, activitate care nu e blocata la Primarie, dar e blocata cand oamenii trebuie sa primeasca hartii. E blocata acolo pentru ca PSD a boicotat sedintele CL Radauti, situatie care a dus la dizolvarea CL.

ioan balan

Nu exista nici o persoana abilitata care sa poata semna avize pentru constructii in oras. Certificate de urbanism sau autorizatii de constructii nu are cine semna. Radautenilor insa li se percep taxe si impozite si nu inteleg de ce, daca sunt la zi cu taxele, nu pot beneficia de actele necesare. CJ trateaza situatia de la Radauti cu indiferenta, prefectul face cat îi permite functia, iar Guvernul nu face nimic. Nu stiu ce am mai putea face cand PSD e principalul responsabil.

Situatia exploziva de la Radauti nu poate fi controlata si nimeni nu poate anticipa ce vor face oamenii de acolo. Oamenii fac un demers pur civic nascut din dorinta de a debloca activitatea Primariei. Azi, suntem in situatia in care si eu si dl Flutur facem demersuri pe langa premier, Guvern.

Cer presedintelui CJ in mod deosebit sa ceara: Ponta, fii dragut, treci si pe la Radauti!

In zona proiectului de refacere a Cetatii Suceava, primarul Lungu a facut pasi foarte importanti. Mai sunt insa pasi de facut. Unul este statuia ecvestra a lui Stefan de la baza cetatii. Acolo sunt probleme de proximitate. Vor trebui parteneriate cu Directia Silvica si cu CJ: am avut discutii cu primarul Lungu si cu consilierii locali pentru a dezvolta lucrurile. Am convingerea ca proiectul Stefanian al Sucevei va avea continuitate. Eu sustin puternic acest proiect.

De doi ani, vorbim de statuia lui Petru Musat ca si cum am vrea sa aducem statuia Libertatii in centrul orasului. Dar daca nu se va gasi cineva sa doreasca sa isi lege numele ca si constructor de acest monument care e statuia, atunci va trebui sa gasim o solutie proprie a Primariei Suceava pentru a rezolva lucrurile.

Iluminatul ţi  zona de odihna din apropierea statuii ecvestre nu mai tin de decizia politica, ci tine de bun simt. Nu prea avem scuze pentru ce e acolo, acum.

Primarul Lungu e primar PNL de trei mandate. Nu putem sa nu vorbim despre lucrurile bune in aceasta perioada cu sprijinul PNL.

Pe cine va prefera radauteanul va fi candidatul PNL pentru functia de primar. Noi, azi, venim cu propuneri pe care le punem la dispozitia cetateanulu,i ca in baza unui sondaj de opinie, sa vedem cine e persoana care se bucura de cel mai mare sprijin.”

Consilierul local Daniel Prorociuc, purtător de cuvant al PNL Suceava:

Daniel Prorociuc Odp (2)

„Se fac doi ani de cand am initiat campania de readucere a statuii in centrul Sucevei si poate pe 18 august reusim asta.

O noua initiativa a mea! Exista o lipsa de informare a sucevenilor despre cum pot sesiza anumite probleme in oras, de la parcari aiurea sau constructii ilegale. Voi initia un proiect pentru infiintarea unui numar unic al politiei comunitare si o campanie de informare a oamenilor cu atributiile politiei comunitare. Voi propune ca dispeceratul sa fie 24 de ore din 24. E absolut necesar ca politia sa aiba un numar mai mare de oameni.

Numarul unic ar fi o solutie foarte simpla, fara mari costuri,  pentru rezolvarea problemelor sucevenilor.”


Intră acum și în grupul de