Colegiul Director al PNL Suceava a decis excluderea lui Ilie Niţă din partid. Votul a fost fără echivoc: 171 la 5 pentru excludere. El urmează să-şi piardă şi funcţia de vicepreşedinte al CJ Suceava

Colegiul Director al  PNL Suceava întrunit sâmbătă a decis cu 171 de voturi pentru şi cinci împotrivă, excluderea din partid a vicepreşedintelui organizaţiei judeţene, Ilie Niţă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, pentru că a încălcat prevederile art 28 lit. g din Statutul PNL privind atacuri la adresa conducerii partidului şi pentru nerespectarea deciziilor luate de partid.

 

Colegiul Director al PNL Suceava, structură care este constituită din preşedinţii organizaţiilor locale şi primarii liberali a votat, sâmbătă, propunerea înaintată de Biroul Politic Judeţean al PNL Suceava care a decis cu 62 de voturi pentru şi patru împotrivă, excluderea lui Niţă.

Ilie Niţă, care a mai fost membru PD şi PRM a fost exclus şi din aceste partide pentru că a acţionat în afara deciziilor partidului.

Ilie Nita3

El este membru PNL din 2009, după ce a fost exclus din PRM. În PRM a intrat după ce în 2004 a fost exclus din PD.

 

Prin excluderea din partid Ilie Niţă va pierde calitatea de consilier judeţean şi, pe cale de consecinţă, cea de vicepreşedinte al CJ Suceava.

 

Câteva zeci de primari PNL i-au cerut lui Niţă să aleagă până în 15 iulie între statutul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi cel de membru al PNL, în condiţiile în care conducerea CJ Suceava este a PSD.