Baisanu: „Pe cine mai am eu in spate la partid? Il am pe Dumnezeu”


Intră acum și în grupul de

Alexandru Baisanu sustine o conferinta de presa la cabinetul parlamentar.

Alexandru Baisanu

„Asa cum e redactat proiectul din CL nu e complet si el nu va cere votul consilierilor, ci e un paleativ menit sa inmormanteze proiectul. Eu daca as fi fost primar sau initiator, as fi venit cu alt fel de proiect mult mai aplicat.

Nu se aproba depunerea, ci pentru constituirea unuui grup care sa elaboreze o strategie culturala. Domnilor, aici, avem o problema. Nu trebuie sa facem strategia pe termen lung. Acest proiect considera ca orasul care doreste sa acceseze titlul asta are deja o strategie culturala. Europa nu crede ca in Europa exista vreun oras care sa nu aiba strategie culturala. Eu sunt convins ca exista aceasta strategie la Primarie.

Trebuie sa fie supusa aprobarii CL asumarea finantarii de catre CL a acestui proiect in integralitatea lui.

Consider ca depunerea acestui proiect e un lucru foarte serios si nu doar oamenii de cultura vor reusi sa-l implementeze. E nevoie de specialisti si de management cultural al unor oameni care au mai trecut prin astfel de activitati. Proiectul acesta e un motor pentru dezvoltarea economica a orasului. Daca investesti un euro, castigi 20 de euro.

O sa va pun la dispozitie acel studiu al UE care spune ca daca investesti un euro, vei castiga 20 de euro.

Pe cine mai am eu in spate la partid? Il am pe Dumnezeu in suflet si alaturi de mine. PNL e rupt dupa cum sugerati. Pare, dar nu e asa. Fac un apel tuturor membrilor la unitate si seriozitate si respectarea statutului si democratiei in partid. Ele sunt institutii de drept public si trebuie sa respecte legislatia in vigoare care stabileste cum functioneaza. Fiecare membru al PNL e un individ diferit de toti ceilalti.

Nu stiu unde ati vazut ca fostii mei colegi sunt alaturi de Balan. E extraordinar ca membrii PNL apar impreuna si separat, doi cate doi sau 6 cate 6. Ce va pot spune e ca Baisanu nu e un sablon. Si mi-as dori ca toti membrii PNL sa nu fie sabloane si personalitati cu puncte de vedere diferite. Lupta de idei poate naste progrese.

Eu mi-am ales acest loc de a face conferinta de presa pentru perioada vacantei. Rugamintea mea e ca si dvs presa sa aveti o abordare corecta si cinstita. Ati vazut cu totii ca Nita a fost exclus. Eu va spun foarte clar ca Nita e in continuare membru al PNL si vicepreseditne ales al PNL. Domnia sa dupa tot ce s-a intamplat, are dreptul si obligatia de a ataca hotararea care a fost validata, la urmatoarele foruri care analizeaza astfel de contradictii in partid. A si depus contestatie.

Daca nu se va rezolva, are posibilitatea si obligatia de a se adresa la nivel national. Vedeti dvs., ati picat intr-o capcana foarte interesanta. Despre mine, presa scrie ca a auzit din gura altuia tot ceea ce stie si face Baisanu. Numai din gura mea nu s-a auzit nimic. Dupa ce am vazut ce se doreste intr-o anumita zona a PNL, am mers la Bucuresti la o sedinta cu dl Blaga si Gorghiu. Cu siguranta a fost o excludere cu majoritate.

Ce va pot spune cu documente si nu cu povesti e urmatorul lucru-hotararea de convocare a CDL, cel mai mare for. Mi-a fost adusa la cunostinta pe 24 iulie,  orele 22 si 12 minute. Cu exact 11 ore si 48 minute inainte de inceperea marii adunari. Nu stiu cine convoaca Colegiul. Va spun ce mesaj am primit.

Baisanu la acea ora si data nu era la Suceav, ci la Bucuresti si dormea la ora aia. Convocarile nu se fac la o asemenea actiune cu 11 ore inainte. De aia nu am participat.

La fel s-a intamplat cu marea majoritate a membrilor PNL din fostul PNL. Au fost cam 180 de oameni. La sedinta ar fi trebuit sa fie 114 presedinti din fostul PDL, 114 din fostul PNL si alti vrea 70-80 de oameni politici din PDL si PNL. Au fost jumtate. De ce asta pentru ca de la PNL au fost convocati, nestatutar doar o parte din membri si nu toti si nu s-a transmis in timp util ordinea de zi.

O alta chestiune foarte interesanta a fost modul cum s-a procedat cu votul. Nu a existat o cabina de vot. Trebuie sa fie secret in adevaratul sens. Se fac buletine si omul se duce intr-o cabina de vot unde nu il poate influenta nimeni. La Suceava a fost altfel, s-au primit buletinele de vot si s-au dus in fata conducerii sa ia pixul si puteau sa taie sau sa nu taie. Oamenii cu care am discutat mi-au spus ca le-a fost frica.

Eu cred ca PNL la Suceava, prin liderii sai activi si importanti, trebuie sa  inteleaga ca e nevoie de unitate si fiecare membru e important.

O sa va comunicam impreuna cu Flutur modul cum colaboram in PNL.

Atata vreme cat exista doi copresedinti si cat timp unul din el nu este parte si consultat si acceptat la discutiile conducerii normal ca apar aceste disfunctionalitati. Personal, am avut discutii cu Flutur pe o serie de probleme de convocare, dar niciodata nu s-a consultat sau nu am facut echipa pentru a chema la actiune CDJ. Chemarea membrilor a fost facuta unilaterela de Flutur si de oamenii sai.

Hai sa va spun care e marele pericol care pandeste PNL la nivel national. Exista judete unde PNL are majoritati in CJex si unde PDL are majoritati. La Suceava PDL are 19 membri, iar PNL 10 membri. Imaginati-va ca orice hotarare poate fi luata in mod arbitrar si consider ca e important ca vicepresedintii si oamenii care ocupa functii sa nu fie lasati la latitudinea unor majoritati deja formate. La Suceava inseamna ca maine toti pot hotari excluderea mea.

Lucrul acesta e o premiera la nivelul PNL. Eu am propus un lucru. Am ajuns la sedinta CJEx de joi, am ajuns acolo si am facut o propunere lui Nita sa renunte la functia de vicepresedinte al CJ. El a acceptat asta. Am propus ca asa cum am luptat la CL unde am schimbat viceprimarul PSD, asa sa facem si la nivelul CJ.

Propunerea a fost ca Nita, impreuna cu toti membri PNL sa creeze o majoritate in CJ si sa fie doua propuneri de vicepresedinti noi.

Nu trebuie lasate la indemana majoritatilor excluderea unor oameni de valoare, ci sa fie lasate la latitudinea conducerii centrale. Eu sunt convins ca lucurile se vor rezolva. Exact ca in viata.”


Intră acum și în grupul de