Femeile liberale din Suceava vor să ajute copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, asistaţii social şi pe cei fără adăpost


Intră acum și în grupul de

Femeile liberale din Suceava vor să pună în practică un proiect, în colaborare cu Biserica, pentru sprijinirea copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, dar şi pe asistaţii social sau pe cei fără adăpost.

Preşedintele organizaţiei de femei a PNL Suceava, Cătălina Culipei, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că împreună cu Liviana Enea, urmează să fie pus în aplicare un proiect social în care să fie implicată şi Biserica.

Ea a spus că proiectul are în vedere în special copiii din familii cu probleme, dar şi oamenii fără adăpost sau cei care sunt asistaţi social.

Preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, Ioan Balan, a explicat că acest proiect va fi un parteneriat între serviciul social din Primăria Suceava şi Biserici.

culipei si balan

„ Proiectul a izvorât din discuţiile cu oamenii din cartiere. Mulţi tineri sunt plecaţi în străinătate şi copiii rămân acasă în grija bunicilor cărora le este greu să-i ajute să facă temele”, a spus Balan.

El a arătat că a fost contactat de reprezentanţi ai Bisericii care au spus că se pot ocupa, în spaţiile lor, de educaţia copiilor după şcoală, iar în proiect vor fi incluse cadre didactice care să lucreze voluntar cu copiii.

Ioan Balan a mai spus că tot în acest domeniu urmează să fie făcute parteneriate şi pentru sprijinirea oamenilor străzii, dar şi a asistaţilor social.

El a explicat că din bugetul alocat de Primărie pentru serviciile sociale, o parte va merge pentru cofinanţarea unor astfel de proiecte.

“Mai mulţi preoţi au spus că o finanţare de 25-30 la sută le-ar fi suficientă”, a spus Ioan Balan.

Deputatul liberal sucevean a subliniat că aceste proiect este de amploare şi trebuie dezvoltat foarte serios şi de aceea a fost adus în dezbaterea publică.

El consideră că în acest fel vor putea fi sprijiniţi mai mulţi suceveni aflaţi în situaţii de risc.


Intră acum și în grupul de