Ioan Balan: În judeţ nu s-a făcut absolut nimic. Nu i-am văzut pe cei de la CJ să vină cu proiecte scrise


Intră acum și în grupul de

Presedintele Organizaţiei Municipale Suceava, deputatul Ioan Balan si viceprimarul Lucian Harsovschi sustin o conferinta de presa la sediul PNL.

lucian harsovschi si ioan balan

Lucian Harsovschi:

„Sucevenii ne cer sa facem ceva cu zona de la Curtea Domneasca. Avem deja pregatit un proiect de cosmetizare a zonei. Vrem sa luam de acolo panourile opace si cu o investitie mica si eficienta putem rezolva situatia actuala. Vrem sa montam si cateva banci in zona si sucevenii sa vada o mica parte din istoria noastra. Sucevenii vin la noi pentru ca putem. Suntem o echipa care putem face lucruri.”

Ioan Balan:

„Proiectul Stefanian initiat de Flutur include si Curtea Domneasca si Cetatea de Scaun a Sucevei, care e un monument foarte important pentru noi. Proiectul Stefanian, preluat de mine si echipa mea pentru candidatura si mandatul de primar 2016-2020, va fi un proiect ce va trebui pus in aplicare. Am creat premisele dezvoltarii si reabilitarii Curtii Domnesti. Pana cand vor veni banii pentru reabilitarea integrala a Curtii, trebuie pus in valoare situl care e acum acolo.

Pe noi ne intereseaza igienizarea zonei. Disparitia balariilor si accesul pe cat se poate a vizitatorilor in zona. Un lucru bun pe care il face o firma din Suceava, care nu ii aduce neaparat profit, este cel cu mutarea statuii lui Petru Musat in centrul orasului. Felicit firma ca a inteles ca nu profitul valorizeza firma, ci faptele care raman marturie.

In sedinta CL din august vom depune un proiect pentru realizarea unui studiu pentru reablitarea statuii ecvestre a lui Stefan cel Mare, a zonei adiacente, pentru iluminarea nocturna. Sunt lucrari complexe pe care noi, ca suceveni, trebuie sa ni le asumam.

Suceava a strans 22.000 de semnaturi pentru demiterea lui Ponta in campania initiata de noi. Suntem in primele trei judete din tara ca numar. Eu zic ca in economia nationala daca suntem pe podium e suficient. Asta dovedeste ca judetul e clar de dreapta. Cu oameni harnici si de initiativa si nu asteapta doar mincinile din campanie a celui care se cheama Victor Ponta si care manca cartofi de la noi. Credem ca in calitate de premier a ratat sansa sa dea ceva in schimb judetului.

Eu cred ca PSD Suceava, conducerea care si-a jucat cartea pe sustinerea lui Ponta in sistem de reciprocitate si in ideea ca Ponta va sustine Suceava, a ratat o guvernare judeteana in totalitate. In judet nu s-a facut absolut nimic. Pe ici -colea cate un drum demarat, candva, de Flutur si nimic altceva. Nu i-am vazut pe cei de la CJ sa vina cu proiecte scrise. Am vazut insa glumite cu girafe si suntem in situatia sa vedem ca nu s-a facut nimic.

Va pot spune ca vorbesc putin si cand spun ca fac, chiar fac. Nu promit nimic din ceea ce nu stiu ca nu se poate face. Va vorbesc de realitati de zi cu zi si solutii la acestea, la fel cum e cel cu modernizarea Sucevei de la scara blocului. Izvorul ideilor de dezvoltare a orasului sa fie omul. Vreau sa dezvolt un concept nou-faptul ca plateste taxe si impozite il face pe cetatean sa fie coproprietar al Sucevei.

Va fac o promisiune ca tot ce voi propune pentru Suceva va fi cu termeni reali si cu termene fixe de indeplinire. Smecheria ca toti politicienii promit in campanie orice si mai ales ceea ce reiese din studii si din sondajele de opinie. Vreau sa fac un alt fel de politica in administratie. Batalia mea in perioada asta e ca in campania interna sa fiu desemnat candidat pentru Primaria Suceava si vreau sa descopar acele personalitati care doresc sa se implice alaturi de echipa.

Nu voi face declaratii pompoase la nivel de proiecte sau atacuri la contracandidat pentru imi doresc ca partidul sa ramana unit si de la 1 octombrie incolo. Doar asa vom castiga adevarata batalie care e cu adversarii din celelalte partide. Nu am avut niciodata nici o functie de executie in administratia publica. Din postura de parlamentar in Colegiul 2 am sprijinit fiecare administratie locala. Cel mai important lucru de care mi-am legat numele alaturi de Flutur e aeroportul.”


Intră acum și în grupul de