Ioan Bălan: Voi face o altfel de politică în administraţie. Tot ce propun ca proiect va fi în termeni reali şi cu termene fixe


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că doreşte să facă un altfel de politică în administraţie şi că tot ceea ce propune în calitate de candidat la funcţia de primar al Sucevei va fi în termeni reali şi cu termene fixe de realizare.

„Eu vorbesc mai puţin, dar fac ceea ce trebuie să fac. Nu vorbesc de proiecte care nu-şi găsesc locul”, a spus Ioan Bălan care a menţionat că proiectul său este de modernizare a municipiului Suceava pornind de la fiecare scară de bloc, de la fiecare casă, de la fiecare locuinţă.

El susţine că schimbă modul de a face administraţie pentru că proiectele vor ajunge la Primărie de la cetăţean şi nu invers, subliniind că cetăţeanul va trebui să fie izvorul proiectelor ce trebuie iniţiate.

Ioan Bălan a mai declarat că va introduce şi conceptul nou prin care va încerca să convingă sucevenii că, plătind taxe şi impozite, sunt co-proprietari ai municipiului Suceava şi că trebuie să se implice cu idei, iar cei din administraţie trebuie să găsească soluţii şi să le prioritizeze.

„Tot ce voi propune ca proiect va fi în termeni reali şi cu termene fixe de realizare”, a spus Bălan care a menţionat că vor exista trei tipuri de proiecte: pe termen scurt, mediu şi lung.

balan harsovschi doroftei1

El a mai declarat că nu este genul de om care să recurgă, ca alţi politicieni, la şmecheria de a promite orice, în special ceea ce reiese din studiile sociologice, fără să aibă însă nici o intenţie să respecte ceea ce spun.

Bălan a mai declarat că îşi doreşte să fie desemnat candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Suceava în urma campaniei interne şi că nu va face declaraţii pompoase, sau atacuri la contracandidatul său pentru că este important ca partidul să rămână unit şi de la 1 octombrie pentru că adevărata bătălie politică va fi cu adversarii din alte partide în alegerile din 2016.

Ioan Bălan a subliniat că nu a avut până acum funcţii de execuţie în administraţia locală şi că tot ceea ce propune ca proiecte pentru viitorul mandat vin din partea unui deputat care a sprijinit fiecare localitate din colegiul electoral în care a fost ales şi că sunt multe proiecte de care şi-a legat numele, dar cel mai important proiect este cel al Aeroportului Suceava unde, alături de Gheorghe Flutur şi în colaborare cu fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu, s-a reuşit proiectul de modernizare, dar cel mai important este că aeroportul a fost omologat ca aeroport internaţional.

El a subliniat că fără omologarea ca aeroport internaţional, Suceava rămânea doar cu un aerodrom pentru că nu putea atrage fonduri UE pentru modernizare şi nici nu mai putea acum conducerea CJ Suceava să se laude că a realizat un salon VIP.

 


Intră acum și în grupul de