Lider PSD Suceava: Dacă UNPR va balansa în problema Codului Fiscal vor avea de suferit românii


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PSD Suceava, senatorul Neculai Bereanu, a declarat în emisiunea Ora de politică de la televiziunea Intermedia că speră că în urma dezbaterii din sesiunea extraordinară a Parlamentului, Codul Fiscal să fie retrimis spre promulgare în forma adoptată iniţial.

El a explicat că a fost votat un Cod fiscal care a fost dezbătut de Parlament, dezbătut de opinia publică şi votat în unanimitate şi ar fi fost normal ca la ora actuală să fie promulgat.

Senatorul Neculai Bereanu a subliniat că acest Cod Fiscal aduce beneficii mediului de afaceri, prin relaxare fiscală şi va avea ca finalitate o creştere economică în anii următori, cu o relaxare fiscală pentru toţi cetăţenii.

 

Parlamentarul social-democrat sucevean consideră că retrimiterea în parlament a Codului Fiscal de preşedintele Klaus Iohannis a fost doar să creeze în această perioadă o dezbatere politică şi chiar politicianistă din partea PNL.

El a arătat că liberalii dovedesc să „sunt mai mult schimbaci” pentru că votează una şi apoi susţin ceea ce le transmite preşedintele României.

 

Bereanu a mai declarat că PSD va susţine Codul Fiscal aşa cum a fost votat iniţial şi că în 24 august se va vota din nou în Parlament.

El a spus că dacă va fi nevoie modificare a unui punct anume se va vedea în Parlament, menţionând că se pot face modificări la punctele supuse spre reexaminare.

 

„Suntem consecvenţi cu ceea ce am votat”, a spus Bereanu care a subliniat că va fi votat acest Cod fiscal care va face bine tuturor românilor de la 1 ianuarie 2016.

 

Totodată, în ceea ce priveşte discuţiile solicitate de PNL şi ulterior de UNPR pe marginea Codului Fiscal, Bereanu a spus că orice dialog este binevenit între toate partidele politice, dar a subliniat că acest Cod Fiscal a fost dezbătut, a fost discutat.

 

Întrebat dacă PSD va avea de suferit dacă UNPR va balansa şi va votat altfel la Codul Fiscal, Bereanu a spus că nu PSD va suferi, ci românii.

 

Senatorul PSD de Suceava, Neculai BEREANU
Senatorul PSD de Suceava, Neculai BEREANU

„Dacă UNPR va balansa altfel, în favoarea PNL şi nu va vota Codul Fiscal şi va aduce modificări mari, nu PSD va avea de suferit, ci românii. Cred că primează mediul de afaceri românesc”, a spus Bereanu care a subliniat că firmele româneşti au nevoie să se capitalizeze prin relaxare fiscală, prin taxe mai mici.

 

El consideră însă că acţiunea UNPR de chemare a partidelor la consultări este doar pentru imagine.

 

„Eu consider că acest Cod fiscal trebuie să treacă în această formă. Sunt şi parlamentari PNL care vor vota Codul fiscal în această formulă”, a spus Bereanu care a adăugat că mulţi liberali s-au pronunţat în acest sens.

El a mai spus că parlamentarii PNL din Suceava nu au spus cum vor vota Codul fiscal deşi le-a cerut să spună ca să ştie mediul de afaceri sucevean poziţia lor.

Vezi înregistrarea emisiunii


Intră acum și în grupul de