Balan: Sondajul în urma căruia va fi desemnat candidatul PNL la Primăria Suceava va fi făcut de o firmă agreată de conducerea centrală a partidului


Intră acum și în grupul de

Copresedintele Organizatiei Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan, purtătorul de cuvânt al PNL Suceava, consilierul local Daniel Prorociuc si lectorul univ.drd, Sorin Rata, coordonator CNK şi antrenor înot la USV  sustin o conferinta de presa la sediul PNL Suceava.

Ioan Balan:

„In calitate de presedinte al Organizatiei Municipale si candidat la Primaria Suceava sunt in principal intr-o totala cautare de personalitati si oameni dispusi sa se alature acestei echipe create in jurul candidaturii la Primarie.  Sa gasim specialistii pe care sa ii convingem sa ni se alature pentru a face impreuna lucrurile despre care sucevenii se plang ca nu se intampla.

Ii multumesc lectorului Sorin Rata de la USV care a venit alaturi de noi si vom realiza impreuna cu el actiunea de cros din Suceava, in colaborare cu Organizatia de tineret a PNL Suceava, care are in jur de 400 de membri activi. PNL asigura resursa umana in vederea bunei desfasurari a crosului, iar asociatia dlui Rata va organiza evenimentul.

Multi se vor intreba care e rolul meu in eveniment. Ideea si initiativa imi apartin . Ni s-a alaturat lectorul Rata si eu voi participa ca sponsor, alaturi de ceilalti care vor veni alaturi de noi.  Speram ca evenimentul sa fie unul de amploare.”

Sorin Rata:

„Pe 6 septembrie, de la ora 12, va avea loc evenimentul. Speram sa vina cat mai multa lume si va fi organizat pe categorii de varsta. Inscrierile incep de duminica, 30 august, pe espalanada din fata Casei Culturii unde vom amplasa un cort in acest scop. Sunt invitati doar locuitori ai Sucevei. Va fi si o baza de selectie pentru cluburile din oras si vom acorda premii substantiale primelor 3 locuri la toate categoriile de varsta si 10 premii speciale.

Spre sfarsitul zilei, vom organiza si un concert cu vedete nationale.”

Balan:

ioan balan

„Implicarea in organizarea evenimentului va fi a Asociatiei sucevene de atletism si realizata profesionist. Chiar daca vor alerga oameni care o fac pentru prima data, conditiile de participare vor fi ca pentru profesionisti. Lucrul asta e realizat cu sprijinul dlui Rata care a pus in miscare numeroase personalitati ale sportului. Vor veni la Suceava si cativa sportivi care ne-au facut cinste la nivel national si international pe diverse ramuri sportive.

Crosul e un bun prilej pentru a lua ca parteneri toti sucevenii. Nu conteaza varsta. Oricine poate participa. Premiul cel mare e concertul de seara care va fi, speram pe placul tuturor. Ramane sa vad in ce conditie fizica voi fi la acel moment si o sa decid daca particip. Pentru mine are si o conotatie simbolica pentru ca sunt intr-o competitie interna. Iau in calcul si participarea mea in competitia asta.

Singura politica pe care o fac e politica sportului. Ioan Balan si PNL doar sprijina competita aceasta din Suceava.

In colegiul director sucevean s-a decis ca data de incepere oficiala a sondajului in urma caruia va fi desemnat candidatul, va fi  15 septembrie si sondajul va fi facut de o firma cotata serios la nivel national si agreata de conducerea partidului la nivel central si sub supravegherea lor.”

Daniel Prorociuc:

Daniel Prorociuc Odp (1)

„Sondajul care a iesit pe piata a fost facut in afara partidului. Competita asta trebuie desfasurata in partid si nu prin media sau pe Facebook. Nu e relevant ca unii isi masoara inteligenta sau frumusetea prin diverse metode. Daca cineva se vede candidat fara sprijinul partidului se inseala. Politica se face la partid si nu pe Facebook. Cei care fura startul de obicei sunt descalificati.

Acest sondaj nu este un sondaj comandat de PNL, filiala municipală Suceava, și nu face parte din calendarul de acțiuni aprobat de partid și țin să atrag atenția domnului Băișanu că se situează în afara liniei și programului partidului. Da, în PNL este în primul rând o competiție internă, pentru desemnarea candidaților la funcția de primar și la pozițiile de consilieri locali, competiție ce ar trebui să se desfășoare întâi în interiorul partidului și apoi în presă sau pe facebook. La primărie membrii PNL vor candida pe listele PNL, deci implicit sprijinit de partid și nu după notorietare, cât ești de frumos, cât de inteligent vrei să pari sau câți prieteni ai pe facebook.

Dacă cineva se vede deja candidat, fără sprijinul partidului fie se înșeală, fie are intenția de a candida din partea altui partid sau fie independent. Reiterez, politica face în primul rând la partid și apoi în alte locuri. Dacă cineva încearcă să fure startul, riscă să fie descalificat.

Politica trebuie facuta la partid. Sondajul e facut pe genunchi, dar prefer sa nu fie discutat intr-un cadru politic.”

Balan:

„Cred ca sondajul e exact o actiune din seria celor pe care  le-a mai facut pana acum, de a atrage atentia asupra candidatului Baisanu.”

Rata:

„Eu personal am venit in sprijinul sucevenilor cu acest proiect. Cei de la PNL si dl Balan au fost singurii care au venit in sprijinul organzarii acestui cros.”

Balan:

„Speram ca acest eveniment sportiv sa devina traditie si cetateanul si primarul sa fie luat partener in fiecare proiect.”


Intră acum și în grupul de