Festival al sportului de masă la Suceava în 6 septembrie: Cros pentru toate vârstele cu premii substanţiale şi un mega-spectacol


Intră acum și în grupul de

Asociaţia Judeţeană de Atletism Suceava cu sprijinul organizaţiei municipale Suceava a PNL va organiza, în 6 septembrie, o acţiune de promovare a sportului de mase, fiind organizat un cros pentru toate categoriile de vârstă dotat cu premii substanţiale, dar şi un spectacol cu formaţii de top din România.

Preşedintele PNL Suceava, Ioan Bălan, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la care a participat şi lectorul Sorin Raţă de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, a cărui asociaţie organizează evenimentul sportiv, că ideea şi iniţiativa acestei acţiuni îi aparţin, iar alături de el a venit în acest proiect lectorul Sorin Raţă.

 

„În calitate de preşedinte al organizaţiei municipale PNL şi candidat la Primăria Suceava, sunt în principal într-o căutare de personalităţi şi oameni dispuşi să se alăture acestei echipe create în jurul candidatului la Primărie.  Să găsim specialiştii pe care să îi convingem să ni se alăture pentru a face împreună lucrurile despre care sucevenii se plâng că nu se întâmplă”, a explicat Ioan Bălan.

 

El i-a mulţumit lectorului Sorin Raţă de la USV care a venit alături de această echipă şi împreună cu el va fi realizată acţiunea de cros din Suceava, în colaborare cu organizaţia de tineret a PNL Suceava, care are in jur de patru sute de membri activi.

„PNL asigură resursa umană în vederea bunei desfăşurări a crosului, iar asociaţia domnului Raţă va organiza evenimentul”, a precizat Ioan Bălan.

Liderul PNL Suceava a subliniat că rolul său în acest eveniment este determinat de faptul că ideea şi iniţiativa îi aparţin, iar lectorul Sorin Raţă s-a alăturat proiectului.

„Eu voi participa ca sponsor, alături de ceilalţi care vor veni alături de noi.  Sperăm ca evenimentul să fie unul de amploare”, a spus Ioan Bălan.

Lectorul Sorin Raţă a declarat la rândul său că evenimentul se va desfăşura în 6 septembrie începând cu ora 12.

 

„Sperăm să vină cât mai multă lume”, a spus Raţă care a menţionat că acest cros va fi  organizat pe categorii de vârstă, iar înscrierile încep de duminică, 30 august, pe espalanada din faţa Casei Culturii unde va fi amplasat un cort în acest scop.

La această acţiune sunt invitaţi doar locuitori ai Sucevei.

El a menţionat că evenimentul va fi şi o baza de selecţie pentru cluburile din oraş, dar că vor fi acordate şi premii substanţiale primelor trei locuri la toate categoriile de vârstă, dar şi zece premii speciale, iar spre sfârşitul zilei va fi organizat şi un concert cu vedete naţionale.

ioan balan

Ioan Bălan a completat că implicarea în organizarea evenimentului va fi a Asociaţiei sucevene de atletism şi va fi realizata profesionist.

 

„Chiar dacă vor alerga oameni care o fac pentru prima dată, condiţiile de participare vor fi ca pentru profesionişti. Lucrul acesta e realizat cu sprijinul domnului Raţă care a pus în mişcare numeroase personalităţi ale sportului. Vor veni la Suceava şi câţiva sportivi care ne-au făcut cinste la nivel naţional şi internaţional pe diverse ramuri sportive”,a mai spus Ioan Bălan.

 

El a arătat că crosul e un bun prilej pentru a lua ca parteneri toţi sucevenii şi că nu contează vârsta şi fiecare poate participa.

 

„Premiul cel mare e concertul de seară care va fi, sperăm pe placul tuturor”, a spus Bălan.

În legătură cu participarea sa în cros, el a spus că în funcţie de condiţia fizică în care se va afla atunci va decide dacă participă.

 

El a mai declarat Ioan Bălan şi PNL doar sprijină această competiţie din Suceava.

 

„Sperăm ca acest eveniment sportiv să devină tradiţie şi cetăţeanul şi primarul să fie luat partener în fiecare proiect”, a conchis Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de