Ioan Balan: „Nu am pierdut nici o competiţie”


Intră acum și în grupul de

Copresedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Ioan Balan sustine o conferinta de presa la sediul PNL Suceava.

„Zilele acestea suntem in plina campanie de alegeri si de a intari organizatia pe sectiile de votare pe Suceava. E un bun prilej de a ma intalni cu oamenii din cartiere, de pe fiecare strada. Proiectul de dezvoltare a Sucevei de la scara de bloc a prins foarte bine. Principalul obiectiv al nostru e sa discutam cu oamenii si sa incercam sa punem bazele proiectului. In echipa mea de candidat pentru Primaria Suceava ii am alaturi pe cei doi viceprimari ai Sucevei.

Ioan Balan (5)

Avandu-i pe cei doi alaturi, putem rezolva o serie de lucruri pe loc, care fac parte din dezvoltarea Sucevei. Pentru mine, starea de normalitate e ce s-a intamplat azi la Curtea Domneasca, unde am fost personal  si ne-am intalnit cu oamenii care locuiesc acolo. La aleile din curtea interioara a Liceului de Arta nu s-a mai intervenit de zeci de ani si ei sunt surprinsi ca deja lucrurile s-au pus in miscare. Eu nu fac promisiuni desarte.

Oamenii isi doresc sa vorbesc mai mult despre dezvoltarea orasului. Sunt intr-o situatie dificiala pentru ca sunt in competitie interna in care sunt chemati cetatenii sa isi arate sprijinul pentru unul din cei doi candidati PNL. De o parte am competitie interna, iar apoi voi avea una reala, competitori sprijiniti de partide adversare noua. Sunt in situatia de a alege daca devoalez proiectele mele cu un an inainte de inceperea campaniei pentru Primarie sau astept sa vad cine intra in lupta, nominal.

Am auzit colegi si cetateni care nu au treaba cu politica si vad tot felul de actiuni ale contracandidatului meu si ca trebuie sa reactionez. Va spun clar ca eu vreau ca echipa din jurul meu, constituita pe competente, sa aiba convingerea ca nu ii voi folosi in jocurile politice interne. Ma onoreaza foarte tare echipa din jurul meu si ma bucur ca zilnic creste numarul celor care ma sprijina.

Nu poti cere spriijinul sucevenilor avand in spate sigla PNL cu asemenea declaratii. Eu am inteles foarte bine de unde si pana unde pot face referiri la persoane.

Vom avea mai multe actiuni in perioada urmatoare. Despre proiectele de dezvoltare ale Sucevei as vrea sa vorbesc atat cat consider ca trebuie sa spun intr-o campanie interna de partid. Nu voi folosi elemente care sa se intoarca in vreun fel impotriva echipei sau a organizatiei municipale si indemn si pe colegii mei sa faca acelasi lucru. Sunt decis sa castig aceasta competitie interna si sa ii motivez pe cei din echipa sa dea totul pentru competitie.

Nu voi reactiona in nici un fel la actiunile din interiorul partidului. Eu dupa alegerile interne, pe care sunt convins ca le voi castiga, am nevoie de intreaga echipa PNL. Am vazut ca, contracandidatul meu a spus ca a fost parasit de echipa PNL cand a anuntat ca la Primarie nu se va mai fura.

Miza nu e sa castig cu doua, trei procente, ci pe masura echipei pe care o reprezint. Nu am detinut niciodata vreo functie de conducere in administratia publica locala a Sucevei si nici a judetului si sunt altii care ar putea sa va povesteasca despre multele mandate din administratia judeteana si ce au lasat in urma lor.

Poate ne spun despre acele proiecte duse pana la capat. Ce promit eu? Seriozitate si termene certe.

Sunt acel candidat din competitia interna care de cate ori a participat la ceva a castigat si nu oricum, ci de fiecare data pe podium. Nu am pierdut nici o competitie. Pentru unii ar putea fi privit ca o mica aroganta. Nu, e o realitate si ma folosesc de ea ca politician.

Am primit o invitatie pentru Bucovina Rock Castle si o voi onora. Daca imi ramane timp si daca va fi teatru in mai multe seri, de ce sa nu mergem si la teatru.

Un lucru bizar, oamenii se comporta cu mine ca si cum as fi primarul in functie, cand mergem cu cei doi viceprimari in teren. E mai greu un pic pentru ca asta te obliga si creeaza asteptari, iar eu nu sunt primar inca.”


Intră acum și în grupul de