Balan: Dacă mandatul nostru ar mai fi durat trei luni, şoseaua de centură ar fi fost gata


Intră acum și în grupul de

Ioan Balan si Ovidiu Doroftei sustin o conferinta de presa la sediul PNL Suceava.

Viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei:

„Tin sa comunic cateva lucruri realizate si in curs de realizare de echipa de consilieri si alaturi de colegul meu viceprimar. Impreuna cu Ioan Balan am fost in cartierul Itcani si s-a pus problema unui loc de joaca si acesta, cat de curand, va fi inaugurat. E un lucru bun ca in contractul de salubrizare a fost prins un paragraf cu aceste lucruri. Am avut o intalnire productiva cu persoane interesate de fenomenul fotbalistic.

Liderul PNL Suceava, deputatul Ioan Balan:

„Lucrurile acestea care se intampla sunt de fapt lucruri normale. In Itcani am avut pana acum şase, şapte  intalniri cu oamenii de acolo si ca principale probleme ridicate au fost locurile de joaca pentru copii si au cerut si trotuarele din zona pasarelei de peste calea ferate. Copii care trebuiau sa ajunga la scoala aveau o mare problema si provocare cu gropile. Ii felicit pe cei doi viceprimari ca au gasit o rezolvare.

Una din marile probleme ale Sucevei e traficul. Odata cu transformarea zonei industriale in zona comerciala a devenit extrem de aglomerata si aproape blocata.  Mai sunt studii pentru alte centre comerciale acolo. Situatia asta e o mare provocare pentru administraţia publica locala. Ca si candidat la alegeri nu pot sa nu iau in calcul si asta. O problema ce trebuie rezolvata repede e traversarea pietonala. Trebuie un studiu urgent ca sa vedem solutia, subteran sau suprateran.

Doroftei:

„Am ajuns la concluzia, referitor la stadionul de la Itcani, si vom investi din banii Primariei pentru o aductiune de apa si un vestiar modern. Asta vine in completarea discutiilor pe care le-am avut in echipa cu care am fost acolo. Lucrurile normale incep sa se intample si la Itcani si in fiecare cartier din Suceava.”

Balan: 

„La finele saptamanii, îl vom avea la Humor pe premierul desemnat de PNL, Catalin Predoiu si membrii BPN al PNL si grupurile reunite ale PNL. Prezenta celor mai importanti lideri politici la Suceava imi da garantia ca ce vreau sa propun in continuare, demararea lucrarilor la soseaua de centura, Cumparatura-Ipotesti-Salcea va deveni certitudine. Strapungerea acesteia pe la CET cu o bretea rutiera ar fi posibila.

Daca mandatul nostru ar mai fi durat trei luni soseaua de centura actuala ar fi fost gata. Soseaua de centura s-a oprit la Scheia iar traficul ce vine din zona Radauti, Siret-Ucraina e directionat spre Suceava si gatuim traficul. E de grad zero terminarea tronsoanelor de la Scheia la Cumparatura.

Noua sosea de centura pe care ne-o dorim devine o necesitate si o urgenta.

Alaturi de Flutur si Lungu, in 2008, Guvernul a fost la Suceava si a sprijinit marile proiecte de dezvoltare.

L-am vazut pe Flutur ca e decis sa sprijine proiectul acesta nou si pe Lungu la fel. Cu cat vom ajunge mai repede la guvernare, cu atat mai repede deschidem soseaua de centura si incepem varinta noua.

Indata sunt patru ani si nu s-a reusit sa se faca ceva ce trebuie facut in trei luni. Noi am facut 90 % din sosea si administratiei PSD i-a mai ramas 10 % si cauta vinovati peste tot, numai la ei nu. In mandatul PSD avem doar un judet blocat.

La Humor vor fi cel mai probabil si viitorii ministri din cabinetul Predoiu, vom profita si le vom vorbi de proiectele mari de dezvoltare ale judetului, iar eu, in calitate de candidat la Primaria Suceava, de proiectele pe oras.

Crosul de pe 6 septembrie este deja de interes. De real ajutor pentru promovare a fost  structura pe care am folosit-o pana acum. Cei din Asociatia Judeteana de Atletism sunt extrem de implicati si sunt oameni acolo care stiu si vor sa faca proiecte pe zona sportiva. Promisiunea mea e ca voi sprijini anual acest proiect. Vrem sa il facem un eveniment la care sa participe cat mai multi suceveni. Participarea lor activa face parte din marele proiect al meu de candidatura.

Am luat de la inceput in considerare faptul ca fiind un eveniment sub egida implicarii mele la Primarie vor fi contestatii si va fi o transparenta totala privind respectarea legii si finantarea crosului.”


Intră acum și în grupul de