Ioan Balan: ”Dacă mandatul nostru ar mai fi durat trei luni, şoseaua de centură ar fi fost gata”


Intră acum și în grupul de

 

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, a criticat în termeni duri modul cum actuala guvernare a înțeles să trateze principalele obiective de investiții din județ și lipsa de implicare a autorităților pentru finalizarea șoselei de centură a municipiului reședință de județ.

Parlamentarul sucevean a spus într-o conferință de presă că modul în care Guvernul Ponta a tratat lucrurile în privința șoselei de centură a Sucevei este inacceptabil și și-a exprimat regretul că cele aproximativ 10 procente rămase de finalizat nu au putut fi realizate.

”Dacă mandatul nostru ar mai fi durat trei luni, şoseaua de centură actuală ar fi fost gata. Şoseaua de centura s-a oprit la Scheia, iar traficul ce vine din zona Radauti, Siret-Ucraina e directionat spre Suceava si gatuim traficul. E de grad zero terminarea tronsoanelor de la Scheia la Cumparatura”, a explicat parlamentarul sucevean.

Ioan Balan (5)

Liderul liberalilor din municipiul Suceava a anunțat și că în cadrul reuniunii pe care cei mai importanți lideri naționali ai PNL o vor avea la Gura Humorului în acest week-end va pune în discuție proiectul de finalizare a inelului rutier care să scoata traficul greu din Suceava și pe direcția Cumpărătura-Ipotești-Salcea.

 

„La finele saptamanii, îl vom avea la Humor pe premierul desemnat de PNL, Catalin Predoiu si pe membrii BPN al PNL si grupurile reunite ale PNL. Prezenta celor mai importanti lideri politici la Suceava imi da garantia ca ce vreau sa propun in continuare, demararea lucrarilor la soseaua de centura, Cumparatura-Ipotesti-Salcea va deveni certitudine. Strapungerea acesteia pe la CET cu o bretea rutiera ar fi posibila si ar face traficul in oras suportabil”, a explicat Ioan Bălan.

 

”Noua sosea de centura pe care ne-o dorim devine o necesitate si o urgenta. Alaturi de Gheorghe Flutur si Ion Lungu, in 2008, Guvernul a fost la Suceava si a sprijinit marile proiecte de dezvoltare. L-am vazut pe Flutur ca e decis sa sprijine proiectul acesta nou si pe Ion Lungu la fel. Cu cat vom ajunge mai repede la guvernare, cu atat mai repede deschidem soseaua de centura si incepem varianta noua. Indata sunt patru ani si nu s-a reusit sa se faca ceva ce trebuie facut in trei luni. Noi am facut 90 % din sosea si administratiei PSD i-a mai ramas 10 % si cauta vinovati peste tot, numai la ei nu. In mandatul PSD avem doar un judet blocat. La Humor vor fi cel mai probabil si viitorii ministri din cabinetul Predoiu, vom profita si le vom vorbi de proiectele mari de dezvoltare ale judetului, iar eu, in calitate de candidat la Primaria Suceava, de proiectele pentru oras”, a conchis Ioan Bălan.

 


Intră acum și în grupul de