Băişanu: „Propun cetăţeanului din Suceava şi mediului de afaceri de aici cardul urban”


Intră acum și în grupul de

Alexandru Baisanu sustine o conferinta de presa la cabinetul sau parlamentar.

” Nu îmi doresc să fac azi politică, ci vorbesc despre oameni şi comunitate. Cel care încearcă să dărâme ceva, nu are cum să şi construiască în acelaşi timp.

alexandru baisanuVin cu un nou proiect care are rolul de a genera beneficii clare. Cred că cel mai greu e să gândeşti şi să identifici proiecte care să se adreseze comunităţilor mari şi să le implementezi. Datoria celor care azi reprezintă cetăţenii în diverse tipuri de organizaţii e cea de a creşte calitatea vieţii oamenilor. Cine crede că doar cu betoane, asfalt, cârnaţi sau sarmale creşte calitatea vieţii, se înşeală.

Le spun în mod imperios şi urgent responsabililor proiectului să facă o conferinţă de presă şi să spună tuturor celor care doresc că pot depune proiecte culturale personale care sa fie mai apoi, prin vot al CL, sprijinite financiar de Primărie.

Îmi doresc ca nu cumva proiectul acesta să devină unul de familie, pentru un cumătru, fiu sau apropiaţi ai unora sau altora.

Chiar dacă municipalitatea nu va reuşi să câştige capitala culturală, Suceava rămâne cu 25 milioane de euro pentru cultură pentru următorii ani.”

Băişanu prezintă o serie de date statistice privind salariile şi preturile din ţară, raportat la UE pentru a-şi susţine noul proiect.

„Propun cetăţeanului din Suceava şi mediului de afaceri de aici cardul urban. Acesta e proiectul. E un card gratuit de reduceri valabil în reţeaua care se va constitui în jurul acestui proiect. E un instrument de discount nominal. El se poate comanda pe facebook sau la cabinetul meu parlamentar. Cardul se va derula sub autoritatea unei fundaţii care va administra toate aspectele proiectului. Cu cardul se pot achiziţiona produse şi servicii cu discount afişat şi asumat.

Cum va fi finanţat proiectul? De către fundaţie, potrivit legilor din ţară. Valoarea discount-ului minim va fi de 5 %, cel maxim -optiunea agentului.

Voi face adrese către Primărie şi CJ ca să participe la proiect. Ma refer la taxe şi impozite, muzee, biblioteci, Cetatea şi patinoarul. Cetăţenii câştigă pentru că se poate economisi lunar între 150 si 300 lei. Un pensionar poate economisi spre 13,5 % lunar.

Sunt convins că vom reuşi să miscam lucrurile în Suceava şi oamenii vor simti binele. Vom demonstra că cei de la Primărie puteau face acest lucru, dar nu l-au făcut. Vor avea câştigui reale nu doar cetăţenii, ci si agenţii economici. Sunt convins că mulţi suceveni care preţuiesc, 1,5 sau 10 lei vor intra în proiect şi vor vedea beneficiile imediat. Am stabilit clar că vânzările vor creşte şi estimăm că la Suceava poate fi vorba de rulaje suplimentare de 26 milioane de euro.

Nu am auzit un singur cetăţean sau agent economic cu care am discutat că proiectul e unul fantezist sau care să nu aducă beneficii. Lumea se schimbă şi cei care au misiunea de a munci pentru comunitate vor fi obligaţi să o facă pentru că omul simplu înţelege că e nevoie de concetăţeni care să se gândească şi la binele lor.

Voi face o altă conferinţă de presă când voi prezenta când dăm drumul la card şi voi prezenta tot ce trebuie să ştie. Timp de 45 de zile e nevoie de a crea o  relaţie directă între cetăţean şi fundaţie şi veţi avea o listă a celor cre vor începe proiectul. Veti primi totul în altă conferinţă de presă. Am stabilit să nu aglomeram cu foarte multe informaţii oamenii. Proiectul acesta l-am inventat eu.

Un om politic trebuie să găsească proiecte care să sprijine cetăţeanul. Noi avem activitate şi în teritoriu unde încercăm să facem viaţa mai uşoară unora. Daca dvs. consideraţi că a face politică e să dai în alţii, e altceva.”


Intră acum și în grupul de