Valeriu Zgonea: Cătălin Nechifor e un om serios, care face echipă, dar are nevoie de infuzie oltenească


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, propus pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD la Congresul din 18 octombrie, a declarat la Poiana Stampei că funcţia de preşedinte al PSD este a doua ca importanţă după cea de preşedinte al ţării.

psd (7)

„Preşedintele PSD e cea mai importantă voce după preşedintele ţării”, a spus Zgonea în faţa delegaţilor la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Suceava.

El a spus că preşedintele PSD reprezintă familia social-democrată, reprezintă pe mulţi dintre cei care au rămas în ţară şi plătesc taxe şi impozite.

În ceea ce-l priveşte pe liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, Zgonea a ţinut să precizeze că acesta are nevoie de infuzie oltenească.

„Cătălin e un om serios, care uneşte şi nu dezbină, care face echipă. Îi mai trebuie infuzie oltenească de la noi”, a spus Zgonea care a arătat că vremurile s-au schimbat şi totul se derulează rapid.

„Acum peştele mai rapid îl înghite pe cel mai lent nu peştele mare pe cel mic”, a spus Zgonea.

El a explicat că PSD e ca o familie şi că aşa a reuşit să reconstuiască o ţară prosperă, iar cei de la Bruxelles se întreabă cum a reuşit România să facă dezvoltare în acelaşi timp cu reducerea injustiţiei sociale.

Zgonea a spus că se poate trăi în România decent, că sunt realizări dar nu sunt suficiente.

El susţine că PSD este singurul partid care se gândeşte la dezvoltarea economică echilibrată, să scoată comunităţile din sărăcie, să facă justiţie socială, iar comunităţile să se dezvolte nu pe baza carnetului de partid.

Zgonea a spus că e nevoie e un nou proiect de ţară care să unească şi să determine revenirea în ţară a celor care sunt acum la muncă în străinătate.

El a mai declarat că pentru alegerile din 2016 cei din PSD trebuie să vină cu proiecte şi programe noi pentru că pentru cele realizate acum a primit votul în 2012. Liderul social-democrat consideră că pentru votul din 2016 trebuie să prezinte realizările din acest mandat ca o garanţie de seriozitate, dar că e nevoie de alte proiecte pentru a primi votul electoratului.

„Să nu uitaţi că acest partid a câştigat alegerile când a fost unit, solidar, când s-a bătut ca să poată să facă ceva pentru oameni”, a explicat Zgonea.

El le-a cerut membrilor PSD să bată din uşă în uşă şi să explice ce vrea PSD ca să câştige alegerile locale şi parlamentare din 2016.

psd (51)


Intră acum și în grupul de