Patru femei din PSD Suceava în structura de conducere a organizaţiei naţionale a femeilor social-democrate

La Conferinţa Naţională a OFSD care s-a desfăşurat duminică patru femei din PSD Suceava au fost alese în Consiliul Naţional al acestei organizaţii speciale.

Femei PSD (4)

Potrivit unui comunicat al PSD Suceava, la această şedinţă au participat zece delegate din partea social-democratelor din judeţul Suceava, delegaţia fiind condusă de preşedintele OFSD Suceava, Oana Elena Pintilei.

În cadrul aceluiaşi eveniment, patru dintre reprezentantele femeilor social-democrate din Suceava au fost alese să fie membre în Consiliului Naţional al OFSD după cum urmează: preşedintele OFSD Suceava, Oana Elena Pintilei, secretarul OFSD Suceava, Ioana Irimia, şi Mihai Gabriela şi Doiniţa Cocriş.

În cadrul lucrărilor Conferinţei naţionale a OFSD, a fost adoptată o rezoluţie prin care femeile social – democrate îşi arată susţinerea faţă de candidatura lui Liviu Dragnea la şefia partidului.

Totodată s-a prezentat Raportul de activitate OFSD pe aproape doi ani, care au trecut de la alegerile precedente.

„Coincide cu o perioadă tumultoasă, dar şi fructuoasă pentru PSD, întrucât, fiind partidul principal care a dat guvernarea ţării, a reuşit, aşa cum şi-a propus, să înlăture o parte din nedreptăţile făcute românilor de către vechea guvernare, să asigure o evoluţie economică stabilă şi să redea românilor încrederea şi speranţa că ţara merge pe un drum bun şi mai sigur”, se arată în comunicat.

Femei PSD (5)

De asemenea s-a apreciat că obiectivele şi priorităţile OFSD pentru perioada următoare trebuie să fie sincronizate cu Programele şi Strategiile politice ale PSD, cu necesitatea creşterii rolului şi vizibilităţii organizaţiei femeilor în spaţiul politic şi public, cu dezvoltarea şi consolidarea tuturor organizaţiilor locale şi teritoriale. OFSD îşi propune să devină cea mai dinamică internă a partidului.

Programele OFSD se vor armoniza cu cele ale organizaţiilor locale pentru a răspunde mai bine nevoilor electoratului feminin, identificării acestuia şi a ariei de preocupări a femeilor.

În acest sens OFSD Suceava îşi propune următoarele: Consolidarea structurii organizatorice a OFSD, Programe şi stagii de pregătire politică şi de campanie a femeilor, susţinerea Principiului egalităţii de şanse şi tratament egal între femei şi bărbaţi, sprijin şi consiliere pentru femeile care au dificultăţi în câmpul muncii, grija pentru copil şi familie fiind o preocupare permanentă a OFSD, pentru demnitatea femeii şi apărarea violenţei şi abuzului, o colaborare mai strânsă cu alte organizaţii judeţene.

Conferinţa Naţională a Femeilor Social Democrate s-a reunit duminică la Teatrul de Operetă din Bucureşti, pentru a alege o nouă conducere, după ce Rovana Plumb a devenit preşedinte al Consiliului National al PSD. Cu unanimitate de voturi, europarlamentarul Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte al Organizaţiei Femeilor Social Democrate (OFSD).

Femei PSD (6)

loading...