Candidaţii PNL la funcţia de primar din Suceava şi Rădăuţi, desemnaţi prin sondaj. Ion Lungu nu va candida din partea PNL, asigură Flutur şi Pardău


Intră acum și în grupul de

Candidaţii pentru funcţia de primar din Suceava şi Rădăuţi vor fi stabiliţi în urma unor sondaje de opinie au anunţat, vineri, co-preşedinţii PNL Suceava, Gheorghe Flutur şi Dumitru Pardău.

pardau flutur

Astfel, la Suceava sunt  înscrişi în cursă vicepreşedintele regional PNL, deputatul Ioan Bălan, şi deputatul Alexandru Băişanu.

La Rădăuţi şi-au exprimat dorinţa de a candida fostul inspector şcolar general al judeţului, Petru Carcalete şi Cătălin Miron, soţul senatorului liberal sucevean Steliana Miron.

Pardău a spus că şi la Rădăuţi ar urma să fie desemnat candidatul în urma unui sondaj de opinie.

Gheorghe Flutur a spus că la Fălticeni s-a stabilit că PNL va merge cu Gheorghe Aldea pentru funcţia de primar, acesta fiind viceprimar în prima parte a actualului mandat, în timp ce fostul primar, Vasile Tofan, a renunţat la candidatură.

Flutur a mai spus în conferinţa de presă că venirea la guvernare a PNL, prin alegeri, de anul viitor, va depinde în totalitate de alegerile locale şi că PNL urmează să găsească cei mai buni candidaţi pentru posturile de primari şi de consilieri pentru a obţine cel mai bun rezultat pentru a câştiga şi majoritatea în Consiliul Judeţean.

PNL Suceava are acum 50 de candidaţi validaţi pentru funcţiile de primar  se află în plin proces de identificare a celorlalţi candidaţi  pentru funcţiile de primar, dar şi cele de consilieri judeţeni şi locali.

În judeţul Suceava PNL va avea 2.137 de candidaţi, din care 114 pentru funcţiile de primar, 1.976 pentru cele de consilieri locali şi 47 pentru consilieri judeţeni, iar peste două mii de persoane vor fi implicate în secţiile de votare.

Co-preşedintele PNL Suceava, deputatul Dumitru Pardău, a declarat la rândul său că e nevoie de fiecare membru de partid care să se implice în campania electorală pentru alegerile de anul viitor.

El a spus că în organizaţia PNL Suceava lucrurile merg pe făgaşul normal şi că toate deciziile se iau în consens, în urma consultărilor şi se ţine seama de principii corecte.

Întrebat dacă există posibilitatea ca la Suceava să candideze din partea PNL, actualul primar Ion Lungu, atât Dumitru Pardău cât şi Gheorghe Flutur au respins această posibilitate.

Ei au arătat că procedurile de selecţie a candidatului PNL sunt deja în derulare şi Ion Lungu nu face parte din PNL.

Dumitru Pardău şi-a exprimat încrederea că PNL va recâştiga funcţia de primar al Sucevei cu candidatul pe care îl va desemna.

„Vom lupta cu toate resursele noastre alături de candidatul nostru şi împotriva oricui nu e candidatul nostru. Asta e viaţa politică”, a adăugat şi liderul liberal Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de