Vasile Ilie: Aeroportul Suceava nu are toate autorizaţiile eliberate pentru a putea funcţiona


Intră acum și în grupul de

Vasile Ilie sustine alaturi de Daniel Cadariu o conferinta de presa la sediul PNL Suceava.

vasile ilie si daniel cadariu

Vasile Ilie, vicepreședinte al PNL Suceava și liderul grupului de consilieri judeteni ai PNL din CJ Suceava:

„Incă din decembrie 2014 mai era nevoie doar de probele la levigat şi staţia de deseuri de la Moara trebuia să funcţioneze. Fiecare primărie e afectată din cauza că la Moara nu s-a dat în folosinţa groapa de gunoi ecologică.

Grupul de consilieri ai PNL a convocat o sedinţă extraordinară a CJ referitor la proiectele cu groapa şi aeroportul. Preşedintele CJ a promis  SMID de la 1 septembrie, iar aeroportul de la 1 august.

Din nou, sunt promisiuni neonorate. Pe 25 octombrie, se sfinţeşte aeroportul, iar pe 12 noiembrie vine prima cursă Tarom. Dar a doua cursă când vine, care va fi frecvenţa curselor Tarom? Nimeni nu spune nimic de asta. Azi, 22 octombrie, aeroportul nu are toate autorizaţiile eliberate pentru a putea funcţiona.

Daca va fi operaţional, în jur de 31 martie 2016, acest sistem ILS va fi un lucru bun la aeroport.

Consilierii judeţeni ai PNL cerem o implicare imediată a preşedintelui CJ pentru a finaliza aceste două proiecte cât mai urgent, pentru că fiecare zi de întârziere aduce pierderi pentru primăriile din judeţ.”

Daniel Cadariu, fost vicepreşedinte al CJ Suceava:

„Membrii PSD tot reîncalzesc subiecte pentru a acoperi lipsa de eficienţă a guvernarii din ultimii trei ani. O ciorbă facută chiar de PSD, proiectul Utilităţi şi mediu, care a fost toxică, poate chiar criminală. Fosta conducere a PSD se face că nu îşi mai aminteşte. E bombă cu efect întârziat pusă la temelia acestui judeţ. Proiectul trebuia finalizat până la finele lui 2007. Cel puţin la gaz, contractul a fost anulat de CJ.

Afirmaţii că în perioada 2008-2012 cei de la conducerea CJ au transferat conductele către Transgaz nu stau în picioare pentru că preşedintele Mîrza semnase protocolul de transfer către Transgaz. Până când echipa dlui Flutur a predat conducerea CJ, era realizată proiectarea lucrărilor de la Pojorâta la Dorna şi au alocat şi bani pentru începerea lucrarilor. Actualmente centrala de la Dorna nu funcţioneaza din lipsa gazului.

Am văzut că se prognozează o rectificare pozitivă a Guvernului. Te intrebi dacă nu au putut fi lăsaţi bani la Transporturi pentru a putea fi terminată centura Sucevei? Aşa- zisa ingrijorare a deputaţilor şi senatorilor PSD nu o înţeleg, însă le solicităm imperativ să facă demersuri la Guvern pentru a aloca bani din rectificare către Transgaz pentru a putea şi Dorna să folosească centrala.

SMID e unul din proiectele de care m-am ocupat de la zero. Proiectul era gata şi licitatiile în curs. Trei  ani şi ceva să nu pui în funcţiune sistemul, dar sunt penalităţi pe care judeţul le va plăti. Nu au nici un fel de scuză.”


Intră acum și în grupul de