Liderul consilierilor judeţeni PNL, Vasile Ilie: Din păcate, aeroportul Suceava nu a primit încă toate avizele necesare pentru a fi funcţional


Intră acum și în grupul de

Liderul grupului PNL din CJ Suceava, Vasile Ilie, vicepreşedinte al PNL Suceava, a declarat, joi, că aeroportul sucevean nu are toate autorizaţiile eliberate de Autoritatea Aeronautică Română pentru a funcţiona, chiar dacă duminică se va face slujba de sfinţire.

Ilie a explicat, într-o conferinţă de presă, că imediat după ce a fost deblocat programul european POS-Transporturi, primul aeroport care a obţinut finanţare europeană pentru modernizare a fost Aeroportul Suceava, proiect realizat de echipa lui Gheorghe Flutur.

Termenul de finalizare a lucrărilor asumate de actuala conducere a CJ Suceava a fost 30 noiembrie 2014, dar că s-a amânat iniţial pentru 30 martie 2015.

Vasile Ilie OdP (2)

În condiţiile în care nici atunci nu s-au finalizat lucrările, Vasile Ilie a amintit că a solicitat şi s-a desfăşurat o şedinţă extraordinară a CJ Suceava în care s-a dezbătut situaţia proiectelor în derulare.

El a reamintit că în acea şedinţă, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că aeroportul sucevean va deveni funcţional din 1 august şi că Tarom va avea curse zilnice cu plecare din Suceava la ora 5.55 şi cu plecare de pe Bucureşti la 21.45.

Vasile Ilie a mai spus că acum, ministrul Transporturilor a anunţat că prima cursă Tarom va fi în 12 noiembrie, dar că nu a anunţat şi când va fi a doua cursă şi următoarele.

Mai mult, liderul PNL din CJ Suceava a declarat că sistemul ILS care ar urma să fie montat, ar putea fi funcţional abia în 31 martie 2016.

Vasile Ilie a mai declarat că o situaţie asemănătoare se înregistrează în ceea ce priveşte proiectul de realizare a sistemului de management integrat al deşeurilor, care trebuia să fie funcţional de anul trecut, iar acum toate localităţile au de pierdut pentru că nu este în funcţiune şi primăriile trebuie să achite bani mai mulţi pentru depozitarea deşeurilor în alte zone.

Vasile Ilie a declarat că grupul liberal din CJ Suceava solicită conducerii CJ Suceava să se implice în finalizarea cât mai rapidă a proiectelor derulate în judeţ.


Intră acum și în grupul de