Daniel Cadariu: Proiectul PSD „Suceava-Utilităţi şi mediu” a fost o bombă pusă la temelia judeţului Suceava


Intră acum și în grupul de

Fostul vicepreşedinte al CJ Suceava, Daniel Cadariu, lider al PNL Suceava, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că subiectul relansat de senatorul PSD Ovidiu Donţu în spaţiul public, privind proiectul „Suceava-Utilităţi şi mediu” iniţiat de PSD în anul 2003 este „reîncălzirea unei ciorbe toxice, poate chiar criminale” a PSD care încearcă acum să suplinească lipsa totală de eficienţă în administraţie în ultimii trei ani şi jumătate.

Potrivit lui Cadariu, proiectul PSD de utilităţi a fost „o bombă cu efect întârziat pusă la temelia judeţului Suceava în perioada 2003-2007”.

El a explicat că în anul 2004, preşedintele de atunci al CJ Suceava şi al PSD Suceava, Gavril Mîrza,  „a păcălit” 60 de administraţii locale pentru a gira un credit pentru construcţia de magistrale de transport de gaze naturale care erau şi încă mai sunt monopol de stat.

Acest proiect ar fi trebuit finalizat în 2007, dar din diverse motive, în 2007, Gavril Mîrza, a reziliat contractul de execuţie.

„Chiar şi dacă ar fi fost finalizat, cele 60 de localităţi tot nu ar fi beneficiat de gaz natural pentru că trebuiau făcute investiţii în distribuţie”, a spus Cadariu.

cadariu si ilie

El a arătat că în aceste condiţii, 60 de localităţi din judeţ au de plătit dobânzi şi rate pentru o investiţie de care nu beneficiază, iar cea mai gravă este situaţia din Câmpulung Moldovenesc căruia i se iau banii respectivi.

Cadariu a mai explicat că în ceea ce priveşte transferul conductelor de la CJ Suceava la Transgaz, Gavril Mîrza a semnat în anul 2008 predarea acestora, iar Gheorghe Flutur a reuşit să includă în HG de predare a conductelor deja construite ca Transgaz să continue investiţiile prevăzute în proiect.

El a arătat că în aceste condiţii, Transgaz a investit 3 milioane de euro pentru darea în folosinţă a conductei magistrale până la Câmpulung Moldovenesc şi că până când Gheorghe Flutur a predat mandatul de preşedinte al CJ Suceava au fost prevăzute sume de bani pentru ca Transgaz să continue investiţia spre Vatra Dornei.

„În trei ani şi jumătate ce i-a împiedicat să scoată din regim silvic traseul pentru această construcţie?”, s-a întrebat Cadariu.

El consideră că la rectificarea pozitivă prevăzută de Guvern ar trebui ca PSD să solicite alocarea de fonduri pentru lucrările pentru conducta de gaz natural spre Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de