Ioan Balan: La rectificare, Victor Ponta a tăiat bani de la drumuri, de la modernizarea şcolilor şi spitalelor, pentru a-i da primarilor PSD


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PNL pentru regiunea nord-est, deputatul de Suceava Ioan Balan, a declarat, luni, că Guvernul Ponta a tăiat, prin rectificarea bugetară de săptămâna trecută, fonduri de la investiţii publice, de la cofinanţarea proiectelor europene, de la infrastructura de transport şi de la modernizarea şcolilor şi spitalelor.

Balan a criticat modul „netransparent şi rudimentar” în care Guvernul Ponta a efectuat rectificarea bugetară de săptămâna trecută şi că pentru a avea bani de împărţit primarilor PSD guvernul a tăiat fonduri de la investiţii publice, de la cofinanţarea proiectelor europene, de la infrastructura de transport şi de la modernizarea şcolilor şi spitalelor.

„Victor Ponta şi miniştrii săi s-au ascuns la nu ştiu ce vilă de protocol pentru a trasa liniile generale ale rectificării bugetare. Acest episod nu poate decât să mă ducă cu gândul la modul rudimentar în care se ascundeau hoţii pentru a împărţi prada. Trist este faptul că prada împărţită de Ponta este reprezentată de banii tăiaţi de la investiţii publice, de la cofinanţarea proiectelor europene, de la infrastructura de transport şi de la modernizarea şcolilor şi spitalelor”, a spus deputatul liberal.

ioan balan (6)

Ioan Balan consideră că modul în care au fost „împărţiţi” banii prin rectificarea bugetară seamănă cu modul în care s-a dat Ordonanţa de Urgenţă 55/2014, care a stimulat traseismul politic. „Rectificarea bugetară a PSD este aproape identică cu Ordonanţa 55. Anul trecut s-a dat liber la traseism politic, iar acum administraţiile locale sunt ademenite sau constrânse, cu bani de la buget, pentru a face jocurile politice murdare ale PSD şi ale noului jupân, Liviu Dragnea. Nu mai puţin de 2,5 miliarde de lei s-au alocat netransparent şi pe criterii de apartenenţă politică a primarilor la PSD şi peste 12 miliarde de lei sunt credite de angajament tot pentru primarii PSD. Să nu se înţeleagă greşit că primarii ar fi de vină. Ei încearcă să facă câte ceva pentru comunităţile lor. Din păcate, din lipsă de resurse locale, trebuie să stea cu mâna întinsă la Bucureşti, iar Victor Ponta şi Liviu Dragnea ştiu să  profite de această situaţie, prin şantaj, cu bani de la buget”, a afirmat parlamentarul liberal. Balan a mai spus că este îngrijorat de faptul că PSD întârzie să transmită Parlamentului proiectul pentru bugetul de anul următor.

„Mai sunt două săptămâni până când, potrivit legii, Guvernul trebuie să transmită la Parlament Proiectul de lege a bugetului. Victor Ponta s-a dat de gol şi a recunoscut că Guvernul nu are încă bugetul.  Atunci, stau şi mă întreb în baza căror calcule aruncă Ponta şi Dragnea cu bani, inclusiv din bugetul anului viitor, dacă nu au nici un fel de calcule? Cea mai mare teamă pe care o am este că toate cadourile otrăvite pe care le fac Victor Ponta şi Liviu Dragnea anul acesta, vor însemna impozite noi anul următor şi kilometri mai puţini de autostradă”,  a mai adăugat vicepreşedintele PNL.

Ioan Balan a subliniat că Ponta continuă şi acum cu propaganda mincinoasă şi nu spune adevărul despre activitatea ANAF pentru reformarea căreia s-au cheltuit peste 90 de milioane de euro.

„Victor Ponta a cheltuit peste 91 de milioane de euro pentru a reforma ANAF-ul, iar propaganda mincinoasă vrea să ne convingă că fiscul românesc a avut vreo performanţă notabilă! Nicidecum! Este motivul pentru care Victor Ponta nu suflă nici o vorbă despre evaluarea Băncii Mondiale asupra reformei ANAF. La rectificare nu s-a împărţit nici un fel de surplus obţinut din încasări suplimentare, pentru că ANAF-ul nu a putut, ci s-au tăiat cheltuieli exact de la cele mai importante domenii”, a declarat vicepreşedintele regional al PNL.


Intră acum și în grupul de