Ardeleanu, după demisia lui Ponta: “Tardiv! Nici o demisie acum nu mai este de onoare”


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, consideră că demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului este una tardivă, nicidecum una de onoare, iar în fața catastrofei lăsată în urmă, ea devine “derizorie” și “ridicolă”.

Reacţia parlamentarului liberal după ce premierul şi-a depus mandatul apare la finalul unei scrisori deschise către tineri.

Redăm integral documentul postat de Sanda-Maria Ardeleanu pe blogul său.

sanda maria ardeleanu

“Săptămâna trecută, joi, postam pe blogul meu o emisiune radio, încheind dialogul cu realizatorul pe un ton ușor forțat optimist: făceam apel la încredere în cei cu putere de decizie în această țară!

La doar 48 de ore distanță, aveam să fiu drastic sancționată de realitatea pe care o cunoșteam, dar pe care încercam, în misiunea mea de profesor și deputat, dar și în calitate de mamă și bunică, să o ameliorez, prin munca mea de zi cu zi, și să o „ambalez” în cuvinte și argumente menite să nu demobilizeze pe nimeni, dimpotrivă, să motiveze pentru a continua.

De vineri, 30 octombrie, am considerat că trebuie să tac, din respect față de toți cei care au căzut  victime în catastrofa umană de la „Colectiv”.

Dumnezeu să-i odihnească pe tinerii nevinovați. Sincere condoleanțe familiilor care și-au pierdut apropiații. Putere celor care traversează munți de durere.

Astăzi, am simțit ca o apăsare așteptarea celor 5000 de prieteni pe care îi am pe Facebook față de cuvântul meu către oameni și, de aceea, m-am hotărât să scriu aceste rânduri destinate, în primul rând, tinerilor.

Dragii mei prieteni tineri, vă rog să nu mai aveți încredere decât în voi! În rest, îndoială și vigilență maximă!

Omul este o „trestie gânditoare” și vă rog să gândiți fiecare pas pe care îl faceți de azi înainte.

Doar în puterea voastră stă destinul acestei țări.

30 octombrie este un nou 11 septembrie, cu aceeași valoare simbolică pentru români.

… Tocmai a demisionat Victor Ponta. Tardiv! Nici o demisie acum nu mai este de onoare, iar în fața catastrofei lăsată în urmă, ea devine derizorie și ridicolă.

Speranța este în voi, dragii mei prieteni tineri!”


Intră acum și în grupul de