Vasile Ilie: Execuţia bugetară a CJ arată că investiţiile au fost de 66 la sută din programare, iar pentru dezvoltare s-au cheltuit doar 38 la sută din sume


Intră acum și în grupul de

Liderul grupului liberal din Consiliul Judeţean Suceava, Vasile Ilie, a declarat, luni, la dezbaterea execuţiei bugetare pentru trimestrul al patrulea din acest an că situaţia analitică prezentată arată că proiecţia bugetară a fost făcută prost şi că nu s-au cheltuit fonduri pentru dezvoltare şi investiţii.

El a spus că execuţia bugetară a CJ Suceava nu cuprinde toate datele necesare, dar că din ceea ce s-a prezentat se constată că proiecţia bugetară a fost făcută prost la începutul anului.

vasile ilie

Astfel, Ilie a arătat că s-au planificat venituri de 356 de milioane de lei şi s-au adus 411 milioane de lei, iar din 547 de milioane de lei ce trebuiau cheltuite s-a cheltuit doar suma de 365 de milioane de lei, reprezentând 66 la sută.

„Este vorba de o eroare de o treime din suma prevăzută”, a atras atenţia liderul grupului liberal.

El a mai spus că la proiectele cu fonduri europene din judeţ, din 121 de milioane de lei s-au plătit doar 35 de milioane de lei, reprezentând 29 la sută din valoarea estimată.

Vasile Ilie a mai declarat că îngrijorător este că în ceea ce priveşte dezvoltarea, din suma de 234 de milioane de lei sunt făcute plăţi de 90 de milioane de lei, reprezentând 38 la sută şi arată exact ceea ce s-a întâmplat în judeţ, adică s-a stagnat sau chiar s-a mers înapoi în loc să se dezvolte.

El a mai spus că nu s-au cheltuit bani pe drumuri judeţene pentru că acestea arată bine.

Vasile Ilie a subliniat că investiţii la 66 la sută din suma stabilită, dezvoltare la 38 la sută sau fonduri UE de 29 la sută din ceea ce se prevăzuse este foarte grav pentru judeţul Suceava.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că cifrele prezentate nu sunt cele finale pentru acest an şi că se va vedea clar cum s-a desfăşurat anul când se va aproba, în martie 2016, execuţia bugetară pentru întregul an 2015.

El a explicat că de când a fost pregătit materialul supus votării şi până în prezent s-au mai efectuat plăţi şi că vor mai fi făcute şi a exemplificat că numai la proiecte europene până luni s-au mai făcut plăţi de 45 de milioane de lei.

„În final, execuţia bugetară va arăta altfel”, a conchis Cătălin Nechifor. (N.B.)


Intră acum și în grupul de