Centru de Reușită Universitară la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava


Intră acum și în grupul de

La Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava va funcționa un Centru de Reușită Universitară. Anunțul a fost făcut, miercuri, de deputatul PNL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu.

”Începutul de an 2016 vine cu o importantă recunoaștere a activităților de formare de specialiști și de cercetare științifică universitară la Suceava: înființarea Centrului de Reușită Universitară ( CRU), sub coordonarea Agenției Universitare a Francofoniei-Biroul pentru Europa centrală și orientală de la București”, arată parlamentarul liberal pe blogul său.

Sanda Maria Ardeleanu  - Fabian Flori

Potrivit lui Ardeleanu, care deține și funcția de președinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, platforma dedicată celor 43 de Centre de Reușită Universitară care funcționează în Europa centrală și orientală stabilește legatura dintre aceste structuri instituționale ce vizează organizarea, desfășurarea și promovarea  într-o manieră coerentă a activităților de înalt nivel academic.

”Implementarea CRU la Suceava simbolizează, în primul rând, recunoașterea calității pregătirii specialiștilor (nivel licență, masterat, doctorat), dar și potențialul de dezvoltare al instituției universitare sucevene.  Cu o finanțare de început în valoare de 5500 de Euro, reprezentând echipamente și cărți, AUF va susține activitățile Centrului menite să stimuleze creativitatea și creșterea calității. Nu este de ignorat rolul CRU în promovarea la nivel internațional a imaginii universității sucevene, în contextul larg al afirmării universităților românești, al creșterii calității pregătirii studenților noștri, dar și al  competiției interuniversitare”, a subliniat deputatul sucevean, care urează viață lungă Centrului de Reușită Universitară de la Universitatea din Suceava și activități pe măsura competenței și dăruirii susținătorilor lui.

Sanda-Maria Ardeleanu a mai ținut să precizeze că mare parte din proiectele demarate în vara anului trecut, la Universitatea suceveană, sub patronajul Agenției Universitare a Francofoniei, constituie o  realitate astăzi.

”Masteratul francofon internațional funcționează, Colocviul Internațional de Științe ale Limbajului <<Eugeniu Coșeriu>> a produs peste 1000 de pagini de Acte (parțial sponsorizate de AUF), vizita unor cercetători  străini în universitatea noastră a putut avea loc, Universitatea din Suceava a avut calitatea de invitat special la Reuniunea <<Inovație-Francofonie>> organizată de Grupul Ambasadorilor și a Directorilor instituțiilor francofone din Polonia, din decembrie, la Varșovia, demersurile pentru aducerea unui lector francofon nativ se apropie de finalizare”, a arătat parlamentarul liberal. (Irina L.)


Intră acum și în grupul de