Primarul Ion Lungu: ”Mai devreme sau mai târziu, mă voi întoarce în PNL”


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu sustine o conferinta de presa la Primarie:

ion lungu 2”Principala preocupare e fundamentarea bugetului pe 2016. Am discutat si cu viceprimarii si pana luni sa vina cu amendamentele dorite si luni la ora 12 ne intalnim cu directorii de scoli si consilierii locali.  Miercurea viitoare, vreau sa avem o forma finala a bugetului, ca pe 28 ianuarie sa fie aprobat. De la Finante avem o suma consistenta de 7 mil. lei, din care 6,4 mil. lei reprezinta rambursarea unui credit pentru Termica.

Pe 8 ianuarie a avut loc licitatia pentru modernizarea zonei centrale din oras si au fost trei oferte, Florconstruct, Calcarul si Victor Construct. Urmeaza ca cei din comisie sa analizeze si sa decida si speram sa putem incepe lucrarile cum ne permite vremea.

Lucrurile merg bine pana acum la impozite si taxe locale. S-au incasat 500.000 de lei. Sunt 220 de persoane care au solicitat scutirea de la plata penalizarilor. Se merge bine cu incasarea amenzilor vechi. Sunt oameni care achita amenzile si au inteles situatia. Conform traditiei, prima chitanta a fost a primarului cu 331 de lei pentru proprietatile pe care le am la Suceava.

În ce privește alocarea de bani pentru Spitalul de Urgenta, de aproximativ 3 milioane de lei e vorba si voi insista ca suma sa fie prinsa pe trimestrul I al anului.

Voi propune 1,5 milioane lei pentru fotbal in acest an si m-am interesat si la Botosani, municipalitatea a dat 800.000 lei. Eu propun sa montam nocturna pe Areni pentru ca e necesar sa avem asa ceva indiferent de performante. Voi avea o discutie la universitate si vom vedea cum putem ajutaca echipa de handbal sa revina in prima liga.

Nu vreau sa comentez prea mult ce a spus dl Flutur. E o situatie jenanta. Nu sunt suparat pe dl Flutur sau PNL. Suntem intr-o faza cand fiecare isi joaca sansele lui. Nu am spus niciodata si cu toate speculatiile care au fost, daca am luat decizii le-am luat pentru suceveni si au fost benefice si au venit la Primarie vreo 20 mil de euro.

Eu sunt un om de dreapta si atasat de PNL. Visul meu e sa ma intorc in PNL. Mai devreme sau mai târziu, mă voi întoarce în PNL. Trebuie numai sa gasim conjunctura potrivita.”


Intră acum și în grupul de