Ion Lungu e pregătit de alegeri chiar şi în două tururi de scrutin. A constatat că dacă va candida independent are o problemă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că este pregătit de alegeri chiar şi în două tururi de scrutin, arătând că are şanse în ambele situaţii, dar nu a luat în calcul că dacă va candida independent nu va avea reprezentanţi în secţiile de votare.

Ion Lungu

„Sunt pregătit şi pentru două tururi”, a spus Lungu.

El crede că, într-o anumită logică, ar putea chiar obţine sprijinul unui partid mare în al doilea tur de scrutin.

„Într-o anumită logică, aşa cum arată sondajele azi, am o şansă, iar în turul doi unul dintre partidele mari rămâne fără candidat de primar. Într-o logică, dacă aş fi pe primul loc, în turul doi rămân eu şi cu încă unul. Deci un partid mare rămâne fără candidat de primar”, a spus Lungu lăsând să se înţeleagă că într-o asemenea situaţie va fi susţinut de „partidul mare” care nu va avea candidat în turul doi.

Lungu a spus că cel mai probabil va candida independent.

El a fost întrebat pe cine se va baza în secţiile de votare în aceste condiţii şi a răspuns că „pe oamenii fideli”.

„Pe oamenii fideli care mă reprezintă de 12 ani”, a spus Lungu.

El a arătat că aceştia nu sunt din Primărie şi a amintit că atunci când a candidat în 2004, a avut în secţiile de votare oameni pe care îi cunoaşte de la Ambro, din altă parte, „oameni pe care îi păstrez de 12 ani”.

 

Când i s-a spus că un candidat independent nu are reprezentare în birourile secţiilor de votare, Ion Lungu a răspuns: „O să găsim o soluţie”.

„Nu am nici o emoţie, lucrurile nu mai sunt cum erau odată, că dacă nu ai reprezentant. Nu mai umblă nimeni cu cioara vopsită, important e să te voteze sucevenii”, a declarat Lungu.

El a reamintit că în 2012 a câştigat cu 48,9 la sută din voturi. (R.N.B.)


Intră acum și în grupul de