Senatorul Neculai Bereanu, îngrijorat de viitorul minerilor de la EM Crucea, îl interpelează pe această temă pe premierul Dacian Cioloş


Intră acum și în grupul de

bereanuSenatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, şi-a exprimat, luni, îngrijorarea privind situaţia minerilor din cadrul Exploatării Minere de Uraniu de la Crucea, după ce Nuclearelectrica a reziliat contractul cu Compania Naţională  Uraniului.

Bereanu a declarat, luni, pentru News Bucovina, că este îngrijorat de viitorul minerilor de la Crucea, arătând că o eventuală oprire a activităţii Companiei Naţionale a Uraniului va avea consecinţe deosebite, atât în plan social cât şi economic.

Senatorul sucevean a spus că i-a adresat încă de săptămâna trecută o interpelare premierului Dacian Cioloş pe această temă.

În interpelare, Bereanu îi spune premierului că de la 1 ianuarie 2016, a fost reziliat contractul de achiziţie de combustibil pe care îl avea Compania Naţională a Uraniului cu Nuclearelectrica.

El a menţionat că, în aceste condiţii, neavând cui să vândă produsul prelucrat, Compania Naţională a Uraniului este pusă într-o „situaţie foarte complicată”, care va duce implicit la închiderea activităţii Companiei Naţionale a Uraniului.

Bereanu a subliniat că prin închiderea activităţii CNU, vor fi disponibilizaţi circa 1.600 de angajaţi, iar circa 2000 de familii vor avea de suferit şi se vor aduce grave prejudicii şi bugetului de stat.

El îl întreabă pe premierul Dacian Cioloş dacă este informat despre această situaţie în care se află Compania Naţională a Uraniului şi care sunt măsurile urgente pe care le va dispune pentru deblocarea situaţiei. (N.B.)


Intră acum și în grupul de